Maak ruimte voor je bedrijf

geplaatst in: Coaching | 0

Leer ruimte maken voor je bedrijf

Valkuil voor veel zzpers

Ben je zelfstandig ondernemer en vind jij het lastig om tijd en ruimte voor jouw bedrijf te maken?

Een veel voorkomende valkuil van startende ondernemers die vanuit huis hun zelfstandig ondernemerschap beginnen, is dat ze hun bedrijfstijden niet inplannen.

Het voordeel van voltijd of deeltijd je eigen bedrijf runnen is weliswaar dat je volledig je eigen werktijden kunt indelen, maar het nadeel is dat je door een flexibele indeling beschikbaar blijft voor alles wat aandacht vraagt.

Dit is de voornaamste reden waardoor veel startende ondernemers niet vooruit komen. Je ondernemerschap komt voortdurend op de 2e, 3e of 4e plaats.

Je bent goed in ruimte maken (maar nog niet voor je bedrijf)

Bedenk maar eens wat er gebeurt als je aan je bedrijf wilt werken, maar de buurvrouw zit met een ziek kind. Ach jij bent toch thuis, kan jij even een middagje oppassen?

Of er ontstaat lekkage in je woning en je partner heeft een vaste baan. Er moet een monteur komen die een paar uur bezig is om het lek te verhelpen. Jij was toch thuis, dus geen probleem, maar het gaat wel ten koste van je bedrijfsplannen voor die dag.

Aangezien jij vanuit huis werkt, lijkt het wellicht logisch dat jij de dagelijkse boodschappen in huis haalt en zorgt dat het eten ‘s avonds op tafel staat. Misschien draai je tussendoor zelfs nog wel een wasje of trek je de stofzuiger uit de kast.

Allemaal helemaal prima natuurlijk. Dat is immers ook ondernemersvrijheid, maar kom je nog wel toe aan ondernemen?

Gratis A4 Stappenplan voor de startende ondernemer

Maak ruimte voor jouw business

Wil je nu echt serieus aan de slag met je eigen bedrijf starten en/of verder opbouwen?
Zet je bedrijfactiviteiten dan op gezette momenten op de eerste plaats.

Plan hiervoor ruimte in in je agenda.
Bijvoorbeeld een dag of dagdeel.

Dit is belangrijk, zodat je leert dat je op die momenten dus niet beschikbaar bent voor overige taken die het universum je via welke weg dan ook toebedeelt.

Dit helpt je om te voelen dat je NEE mag zeggen tegen overige zaken, zodat je JA kunt zeggen tegen je bedrijf. Alleen dan heeft jouw ondernemersdroom werkelijk kans van slagen.

Hulp nodig?

Geef je eigen bedrijf de ruimte, energie en aandacht die het nodig heeft om te kunnen worden wat je verlangt.

Vind je dit lastig?
Geen probleem.
Het is ook een uitdagend proces.
Je wordt telkens geprikkeld om al dan niet voor jezelf en je onderneming te kiezen.

Met Starters Coaching help ik je bij het serieus opbouwen van je eigen bedrijf. We ontmaskeren je saboteur die er aan bijdraagt dat jij jezelf en jouw ambities steeds op de lange baan schuift, uitstelt of onbelangrijk maakt.

Ik coach je voorbij drempels van angst en onzekerheid, zodat je gaat genieten van je zelfstandig ondernemerschap.

Starters Coaching is een super effectieve interventie om werkelijk ruimte te leren maken voor je ondernemersdroom en hierin ook echt stappen te zetten. Wil jij hierbij mijn begeleiding ontvangen? Neem contact op.