Zelf een website maken

geplaatst in: Marketing | 0

Zelf een website bouwen, 8 effectieve tips

Zelf een website maken - 8 effectieve tips

Wil jij ook geld verdienen met je website?

Een van de grootste uitdagingen bij het zichtbaar maken van jouw bedrijf is het bouwen van een effectieve website. Je kunt deze klus natuurlijk uitbesteden aan iemand die er verstand van heeft, maar je kan ook zelf een website bouwen. Een gebruiksvriendelijk programma hiervoor is WordPress.

.

Zelf een website bouwen? Aandachtspunten:

Google vriendelijk
-  TIP 1  -
.

Let op Google vriendelijkheid. WordPress websites zijn standaard Google vriendelijk. Dit beïnvloedt je ranking in de zoekresultaten op een positieve (bij een Google vriendelijke site) al dan niet negatieve manier (bij een niet Google vriendelijke site).
.

Heldere structuur
-  TIP 2  -
.

Let er op dat je site overzichtelijk is en een heldere structuur heeft voor de gebruiker (en voor google) anders ben je minder zichtbaar via zoekmachines. Bezoekers van je website haken ook sneller af op een onoverzichtelijke structuur.
.

Mobile responsive
-  TIP 3  -
.

Let op dat je website mobile responsive is. WordPress websites zijn over het algemeen standaard mobile responsive. Als dit niet het geval is, toont Google je website niet of veel lager in de zoekresultaten.
.

Duidelijkheid
-  TIP 4  -
.

Let op duidelijkheid. Is het voor de bezoeker van jouw site duidelijk met wie of wat ze te maken hebben. Is dit niet duidelijk dan haken ze af en ben je een potentiële klant kwijt.
.
.

Relevantie
-  TIP 5  -
.

Let op dat de inhoud van je site relevant is. Een mooie site alleen is niet voldoende, sterker nog, het uiterlijk van je site is ondergeschikt aan de inhoud. Natuurlijk werk het wel mee als je website naast relevante informatie ook nog eens prettig is om naar te kijken, waardoor jouw doelgroep zich er makkelijker thuis voelt, maar je vergroot niet alleen je zichtbaarheid met een mooie site.
.

Toegankelijkheid
-  TIP 6  -
.

Let op de toegankelijkheid van je wordpress website. Maak het jouw bezoeker zo gemakkelijk mogelijk om contact met je op te nemen.
.

Call to action
-  TIP 7  -
.

Zorg op jouw website voor een duidelijke call to action, zodat bezoekers begrijpen wat er van ze wordt verwacht.
.

Wijzigingen doorvoeren
-  TIP 8  -
.

Wanneer je ervoor kiest om de eerste opbouw van je site uit te besteden aan een web developer, let er dan op dat je wel zelf gemakkelijk je inhoud kunt wijzigen en aanvullen als dat nodig is. Het is prettig als niet voor elke agendawijziging afhankelijk bent van iemand anders. Zo houd je je website ook het gemakkelijkst actueel.
.

Je site bouw uitbesteden?

Als (startende) ondernemer komt er al genoeg op je af.

 • Zie je het niet zo zitten om zelf je website te creëren?
 • Ben je vastgelopen in het ontwikkelproces?
 • Levert je huidige website te weinig bezoekers op?

Dan kan het zinvol voor je zijn om je site te restylen of misschien wel helemaal opnieuw op te bouwen.
.
Denk je nou, OMG wat een klus!!! Schakel dan hulp in bij de ontwikkeling van jouw site.

Je WordPress website opzetten met support

 • Ik help je bij een goede start van je bedrijf
 • Wanneer je naast Starters Coaching ook website ondersteuning bij mij aanvraagt, stem ik de opmaak en vormgeving van je website uiteraard helemaal af op jouw wensen en mogelijkheden.
 • De inhoud qua tekst en foto's lever je zelf aan. Uiteraard kan ik je tijdens de coachsessies helpen om de vorm en inhoud van je website te creëren. (Ook wanneer je je website zelf ontwikkelt of aan iemand anders uitbesteed.)
 • Ik gebruik SEO (zoekmachine optimalisatie) om jouw website inhoudelijk van de juiste content te voorzien, niet alleen in tekst maar ook in beeld. Hiermee optimaliseer je relevantie van je website voor Google, waardoor je gemakkelijker gevonden wordt door jouw potentiële klant.
 • Ik zorg voor heldere calls-to-action
 • Ik zorg voor heldere contact-integratie.
 • Je krijgt van mij duidelijke video instructies hoe je na oplevering zelf je site kunt blijven onderhouden.
 • Alles afgestemd op jouw wensen en verwachtingen.

Ontvang dit super handige
A4 Stappenplan
Gratis aanvragen

.

A4 Stappenplan gratis aanvragen

.
.

Mijn werkwijze is uniek door de persoonlijke benadering. 
Ik leer je graag wat beter kennen als persoon en ondernemer.
Hierdoor kan ik een website voor je ontwikkelen die heel dicht staat bij wie jij bent.
Je bedrijf krijgt hierdoor een authentieke, betrouwbare uitstraling.
Uiteindelijk heeft dat waarde voor jouw klant en dus ook voor jou.

.

Exclusief voor cliënten

Om mijn toegevoegde waarde als starterscoach te kunnen blijven leveren, bouw ik op dit moment alleen nog sites voor cliënten die ook een Starters Coaching bij Starten Zonder Stress volgen. Simpelweg omdat er een beperkt aantal uren in de week zitten en Starters Coaching mijn core-business is.

Neem contact met me op wanneer je hier belangstelling voor hebt.

.