Let's talk Business!

– BLOG | Petra Jacobi –

Business or pleasure

Wat is jouw business mindset?

Ben jij je bedrijf gestart of nog aan het starten?
Wat is daarbij je grootste drijfveer? 
Business or pleasure?
.
Met welke minste je je bedrijf begint speelt een grote rol bij het ervaren van succes als ondernemer. Wat daarbij het meest helpend is voor jou. Hangt uiteraard samen met je doelstelling voor het ondernemerschap. 
.
..

Het ideale business scenario

Business en pleasure gaan in het ideale scenario hand in hand. Als je het goed aanpakt zijn beide elementen aanwezig in je ondernemerschap en kan je als startend zzp’er een gezond en levensvatbaar bedrijf opbouwen.
.
De kans bestaat dat business en pleasure niet altijd je gelijkwaardige focus ontvangen. Simpelweg omdat het leven geen steady line is, maar een golfbeweging.
.
.

Flow in je business

Zolang je nog geen veilige business flow hebt gevonden om ontspannen op mee te kunnen stromen, is het als kersverse ondernemer meestal even zoeken en oefenen om je ondernemersbalans te vinden en behouden.
.
Zeker tijdens de eerste vijf starters jaren van je ondernemerschap kan je gemakkelijk de moed verliezen of (onbewust) de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van je bedrijf en jezelf loslaten.

Heb je de juiste business flow gevonden dan staat je hart open voor jezelf en je cliënten. Je voelt dat je exact datgene doet waar je blij van wordt en je vraagt hiervoor een passende waardering die je kwaliteiten als professional bekrachtigt.
.
.

Meer business dan pleasure of andersom?

Is er bij jou sprake van onbalans tussen een business gedreven of pleasure gedreven ondernemerschap dan herken je dit bijvoorbeeld aan:
.
.

Angst voor tekorten, zoals een gebrek aan inkomen

Dit maakt dat je focus binnen het ondernemerschap verschuift van het volgen van je hart naar het volgen van je angst. Je richt je vooral op geld verdienen. Dit kan ten koste kan gaan van je werkplezier.
.
.

Angst voor afwijzing

Je durft jezelf niet te zijn of niet te laten zien. Je durft niet goed in wereld te zetten wat je het allerliefste doet en waar jij blij van wordt. Je kan je laten beïnvloeden door wat anderen succesvol maakt en loopt daarmee het risico een pad te volgen wat af drijft van je eigen kernwaarden.
.
.

Gebrek aan eigenwaarde

Je doet weliswaar wel wat je leuk vindt, maar je durft je kwaliteiten nog niet professioneel in de wereld te zetten. Je vertelt jezelf dat je vooral ondernemer bent voor het plezier, maar je stiekem vind je het heel eng om jezelf als professional in de markt te zetten.

  • ‘Wie zit er nou op mij te wachten?’
  • ‘Waar doe ik het voor?’
  • ‘Ik ben niet goed of bijzonder genoeg.’
  • ‘Dit kan toch iedereen.’

Dit soort gedachten houden je tegen om te stralen en jezelf in al jouw waarde te laten zien. Hierdoor ben je nog niet in staat om een gezond verdienmodel aan je aanbod te koppelen en blijf je in je eigen schaduw hobbymatig ondernemen. 
.
.

Gebrek aan verantwoordelijkheid

Zolang je slechts een klein prijsje vraagt voor je diensten/producten, hoef je jezelf nog niet als professioneel ondernemer te labelen. Daarmee ontkom je aan de verantwoordelijkheid die past bij een professional.
.
Een andere reden om jezelf onder te waarderen kan tevens je angst voor tekorten zijn. Als ik maar een lage prijs vraag dan heb ik meer kans op klanten. 
.
Hiermee trek je helaas ook meer hoofdpijnklanten aan. Mensen die er niet echt het geld voor over hebben om in jouw diensten/producten te investeren. Onder de streep wordt je daar meestal niet gelukkig van. 
.

Deze korte Goed van Start videotraining helpt je om je eigen beeld van succes te creëren,
waardoor je je business op voor jou gezonde wijze kan opbouwen.

Schrijf je nu gratis in

Gezonde mix van business en pleasure

Je haalt voeding uit het ondernemerschap door te doen wat je het allerliefste doet. Daarbij blijf je dicht bij jezelf.

Door tevens een voor jou gezonde waardering te koppelen aan je aanbod is de uitwisseling van geven en ontvangen in balans en bouw je op duurzame wijze aan je eigen succes.
.
.

Hoe is dat bij jou?

In balans
Zijn business en pleasure bij jou in balans? Bravo. Ik ben heel blij voor je. Dit lukt niet iedereen en zeker niet aan het begin van het ondernemersavontuur.
.
Onbalans
Ervaar je onbalans? Voel je een stukje onvrede in jezelf over wat het ondernemerschap je tot nu toe aan business of pleasure oplevert? Blijf er niet mee worstelen, maar vraag hier hulp bij.

Starters Coaching
Als ondernemerscoach kijk ik vrijblijvend met je mee wat je wensen en verwachtingen van het ondernemerschap zijn en hoe je je eigen succes kan realiseren op een manier die voor jou gezond is.

Lijkt het je fijn als ik een keer vrijblijvend met je mee kijk?
Vraag gerust een gratis startgesprek aan.

_Ondernemerscoach Petra Starten Zonder Stress Online Business Coach Starterscoach

Mijn naam is Petra Jacobi. Ik coach beginnende zzp’ers tijdens de eerste vijf jaar van hun ondernemerschap. 

Ik help je stap voor stap bij het voorbereiden, starten, opbouwen en groeien als zzp’er, zodat jij gezond, professioneel en succesvol kan leren ondernemen.

Zelfstandig ondernemen
doe je weliswaar zelf,
maar je hoeft het niet
alleen te doen 

Liefs, Petra

Contact Starten Zonder Stress | 06-45 84 83 69
Praktijk voor ZZP Business Coaching & Training in Arnhem en online.