Let's talk business | Blog Starten Zonder Stress

Relaxt van start

Relaxt van start met je eigen bedrijf

Je droomt al een aantal maanden of zelfs jaren van het opzetten van je eigen bedrijf. Het lijkt je echt superleuk om van jouw hobby of professie je vak te maken als zelfstandige ondernemer. Je wilt dolgraag relaxt van start als zzp’er.

Nu is het moment aangebroken dat er tijd en ruimte ontstaat om jouw bedrijfsdroom te realiseren. Je staat te trappelen om aan de slag te gaan en om binnenkort je eerste betalende klanten te ontvangen.

Maar dan…
Slaat de spanning toe.

 

Wat als…

 • Wat als het me niet lukt om klanten te vinden?
 • Als ik onvoldoende diensten of producten verkoop?
 • Wat als ik geen goede ondernemer ben?
 • Of er niet in slaag om van mijn bedrijfsplannen een succes te maken?
 • Wat blijft er dan nog van mij over?
 • Dan… (vul maar in wat je dan over jezelf denkt).

 

Starters Stress

Je voelt de stress in je lijf toenemen.
Stress vermindert je concentratievermogen en maakt het moeilijker om het overzicht te bewaken en een heldere startup structuur voor jezelf te realiseren.

 • Je voelt de druk die je jezelf oplegt.
 • Je moet het goed doen.
 • Je moet succesvol zijn.
 • Je moet moeiteloos je geld kunnen verdienen met je onderneming.


Al die overtuigingen staan het plezier en de ondernemersvrijheid waar je naar verlangt in de weg.

 

Inzicht is de eerste stap op weg naar verandering

 • Merk jij dat je stress ervaart, wanneer je je eigen bedrijf start?
 • Merk je dat je de start of opbouw van je business voor je uit schuift, uit angst om te falen.
 • Vind je dat je alles in een keer goed moet doen en leg je jezelf daarmee druk op?
 • Wil je ondanks die belemmeringen wel heel graag relaxt van start met je eigen bedrijf?

 

Relaxt van start met een heldere starters structuur.
Gratis A4 Stappenplan voor startende ondernemers.

Relaxt van start als ondernemer

De start van je eigen bedrijf kan echt zo leuk en avontuurlijk zijn. Ik coach startende ondernemers zoals jij bij het starten zonder stress, zodat zij relaxt van start gaan met hun ondernemersavontuur.

Wanneer je je ontspannen voelt ontstaat er tijd, ruimte en aandacht voor je ontwikkeling als persoon en als professional. Vanuit ontspanning en regie is er meer ruimte in je systeem om zelfvertrouwen op te bouwen en ondernemersvaardigheden bij te leren, waardoor je van jouw onderneming een succes kan maken.

 
Hoe leer je ontspannen ondernemen?

Iedereen heeft zijn/haar eigen manier waarop informatie en vaardigheden het beste worden opgenomen en eigen gemaakt.

Dit noemen we verschillende leerstijlen. Als je weet welke leerstijl het beste bij je past kan je jezelf op een zo prettig mogelijk manier voorzien van informatie. 

Ik streef ernaar om de praktische kant van het starten van een eigen bedrijf in verschillende leerstijlen aan te bieden. 

 • Zo kan je gebruik maken van het Starten Zonder Stress Handboek, wanneer je het fijn vind om te leren via tekst. Je kunt de informatie zien en in je eigen tempo lezen en teruglezen, waardoor je relaxt van start kan met je eigen bedrijf.

 • Of deelnemen aan de Online Starters Training, als je het fijn vind om te leren door middel van  te zien en/of horen. Je ontvangt dan alle praktisch te zetten stappen voor de start en opbouw van je bedrijf in de vorm van videolessen, die je in je eigen tempo kan kijken en terugkijken of luisteren.

 • Ervaar je stress op meerdere vlakken dan met betrekking tot de praktische kant van: ‘Hoe start ik een eigen bedrijf?’ Dan raad ik je aan om gebruik te maken van de mogelijkheid om te kiezen voor individuele Starters Coaching.

  Je ontvangt in dat geval persoonlijke begeleiding bij de punten die jou stress geven, zodat ook jij uiteindelijk relaxt van start kan met je eigen praktijk of bedrijf. 

 

Relaxt van start met Starters Coaching

Het is heel normaal om angst of onzekerheid te voelen wanneer je je op nieuw terrein begeeft. Laat je niet uit het veld slaan door belemmeringen die je in jezelf tegenkomt. Vraag hulp.

Wanneer je kiest voor Starters Coaching bij Starten Zonder Stress, help ik je persoonlijk bij het opstarten en/of verder opbouwen van je bedrijf, zodat jij relaxt van start kan als ondernemer.

Uiteindelijk is het doel van zelfstandig ondernemer zijn naast een eigen inkomen realiseren toch ook vooral dat je gezond en met plezier kan ondernemen. Is dat ook jouw doel? Neem gerust contact met me op. 

 

Gratis Startgesprek

Ik bied je een gratis startgesprek aan, waarin je jouw hulpvraag kunt bespreken. Op basis van je wensen en mogelijkheden, ontvang je van mij een advies welke vorm van support daar het beste op aansluit. 

Uiteraard is het startgesprek ook bedoelt ter kennismaking. Een succesvol coachtraject begint bij de klik met je coach. Daarom is dit gesprek gratis en ben je helemaal vrij om aansluitend wel of geen gebruik te maken van mijn diensten of producten.