Hoe schrijf je een ondernemingsplan?

geplaatst in: Coaching, Training | 0

Schrijf je ondernemingsplan met deze 3 tips

Start je eigen bedrijf met een helder ondernemingsplan

Je wilt een eigen bedrijf beginnen en moet hiervoor een ondernemersplan schrijven. Je weet niet goed hoe je dit zal aanpakken. Wanneer je op internet kijkt voor handvatten raak je verdwaalt in de verschillende mogelijkheden. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Hoe ga je nou goed van start?

Waar loop je exact tegenaan?

Ik kan je helpen om van het verplichte ondernemingsplan een sprankelend bedrijfsplan te maken.

  • Zie jij er tegenop om een ondernemingsplan te schrijven?
  • Weet je niet waar je moet beginnen met de opbouw van jouw ondernemersplan?
  • Ben je van nature geen schrijftalent en ben je onzeker over de kwaliteit van je plan?

Waar een wil is, is een weg

Laat dit je er niet van weerhouden om de stap naar een eigen bedrijf te zetten. Als je voelt dat het schrijven van een ondernemersplan tussen jou en je toekomstige bedrijf in staat dan ben ik blij dat ik middels deze blog jouw pad kruis.

Starterscoaching voor je ondernemingsplan

Het is mijn missie als Starterscoach om de weg naar zelfstandig ondernemerschap zo gemakkelijk mogelijk voor je te maken. Wanneer jij over de voldoende ambitie beschikt om jouw droom te realiseren dan verdient jouw ondernemerschap kans van slagen. Het ondernemersplan op zichzelf mag nooit de reden zijn om jouw droom te laten varen. Daarom help ik je hier graag mee.

Is jouw ondernemersplan realiseerbaar?

De inhoud van het ondernemingsplan is wel een hele belangrijke check of de droom van een eigen bedrijf wel realiseerbaar voor je is. Daarvoor is jouw persoonlijke motivatie echt een drijvende factor. Ontbreekt het je aan motivatie. Dan wordt het realiseren van je eigen bedrijf een lastige opgave.

Motivatie als drijfveer

Beschik je over een berg motivatie om jouw ondernemersdroom te realiseren dan mag het ondernemersplan echt geen onoverkomelijk obstakel zijn. Ik help je met de onderstaande tips graag op weg om het schrijven van jouw bedrijfsplan gemakkelijker te maken.

Gratis dit superhandige
A4 Stappenplan ontvangen?
Klik hier voor direct aanvragen.


A4 Stappenplan gratis aanvragen

Ondernemingsplan is niet verplicht

Het schrijven van een ondernemersplan is in de basis niet verplicht voor de start van een eigen bedrijf. Wanneer je de start van jouw eenmanszaak uit eigen middelen financiert en je niet afhankelijk bent van een bank, een uitkeringsinstantie of een derde partij die om een ondernemersplan verzoekt, kan je het schrijven van een ondernemingsplan eventueel achterwege laten.

Voordeel van een goed bedrijfsplan

Een concreet ondernemingsplan kan je ondersteunen bij de start en opbouw van je eigen bedrijf. Als je er dan toch tijd en moeite in investeert in het schrijven van een businessplan, laat het dan gelijk voor je werken. Zorg voor een goed bedrijfsplan waar je zelf je voordeel mee kunt doen.

Tips voor het schrijven van je ondernemingsplan

Een ondernemingsplan kan eruit zien als een heus werkstuk. Dat maakt het soms tot een ware berg waar je als startende ondernemer ontzettend tegenop kan zien. Wanneer je ergens tegenop ziet, kost het meer tijd en meer energie om het toch te realiseren. De onderstaande tips gaan je helpen om het schrijven van jouw ondernemingsplan gemakkelijker te maken.

- TIP 1 -

Bepaal je doel

Maak een keuze welke onderdelen er absoluut in jouw ondernemingsplan omschreven moeten worden. Zet deze onderdelen voor jezelf op een rij. Zo creëer je direct de kaders voor jouw businessplan en geef je jezelf houvast voor het uitwerken.

- TIP 2 -

Werk stap voor stap

Vul jouw ondernemersplan stap voor stap. Begin daarbij met de onderdelen die je het gemakkelijkst vindt. Je zal zien dat jouw ondernemingsplan zo steeds meer vorm en inhoud krijgt. Mocht je gaandeweg vastlopen, dan zie je toch dat je al een heel eind op weg bent en raak je minder snel ontmoedigd.

- TIP 3 -

Vraag hulp

Realiseer je dat je altijd hulp kunt vragen. Zelfstandig ondernemen betekent niet dat je alles alleen hoeft te doen. Als Starterscoach help ik je voorbij obstakels die je in jezelf tegenkomt. Ik breng je in contact met het vertrouwen in jezelf en ik verbind je met de antwoorden die in jou aanwezig zijn, zodat je jouw richting kunt bepalen en de hiaten in je ondernemersplan kunt opvullen

Maak van jouw ondernemingsplan een sprankelend bedrijfsplan

Wil jij jouw ondernemingsplan omtoveren tot een sprankelend bedrijfsplan?

  • Een businessplan waar je trots op kunt zijn,
  • Een bedrijfsplan waar je helemaal achter staat en wat je richting geeft bij jouw start als zelfstandig ondernemer
  • Een ondernemingsplan waarmee jij jouw bank of uitkeringsinstantie moeiteloos overtuigt van de levensvatbaarheid van jouw bedrijf.

Ik geef persoonlijke Starters Coaching aan startende ondernemers zoals jij. Naast persoonlijke Starters Coaching is het ook mogelijk om middels online training zelf aan de slag met het verzamelen van input voor je ondernemersplan.

Persoonlijke begeleiding bij je ondernemingsplan

Kijk gerust rond op de website of neem contact op voor een vrijblijvend startgesprek.