Starten Zonder Stress REVIEWS

Ontdek hoe anderen de samenwerking met Starten Zonder Stress hebben ervaren. 

Review Starten Zonder Stress | Emmy
Emmy Alberts | ACT Coach

Starters Coaching Support pakket

Als startende ondernemer merkte ik dat ik wel wat hulp kon gebruiken. Ik vond het namelijk erg spannend om de stap naar een eigen praktijk te zetten en ik wist niet goed hoe ik dit allemaal moest aanpakken. 

Ik heb voor Petra als starterscoach gekozen, omdat haar positieve en rustige uitstraling mij gelijk aanspraken. Doordat ze haar eigen ervaring met angst en burn-out deelde, voelde ik mij gelijk op mijn gemak om ook mijn kwetsbaarheden te delen.

Haar ontspannen en open houding zorgde ervoor dat ik mezelf toestemming kon geven om deze opstart niet alleen te hoeven doen. En daar ben ik na dit halfjaar nog steeds erg blij mee!

Petra liet mij steeds zien welke goede stappen ik allemaal aan het zetten was, waardoor ik meer in mezelf ging geloven en daardoor weer nieuwe stappen durfde te zetten. Ze is erg goed in empoweren!

Daarnaast vond ik het prettig dat Petra de chaos in mijn hoofd wist te structureren en mij liet inzien wat op dat moment echt belangrijk voor mij was om te doen. Na elke coachsessie voelde ik meer helderheid en positieve energie om weer verder te kunnen met de volgende stap.

Petra helpt je met de juiste vragen te ontdekken wat je belangrijk vindt. Ze geeft je rust en ruimte, waardoor je zelf je eigen tempo kunt bepalen in de opstart van je bedrijf. Ook kan ze je helpen met alle praktische zaken rondom een eigen bedrijf. Ik kan het iedere startende ondernemer aanraden!

Review Starters Coaching | Yvonne
Yvonne Ligtvoet | Ynsight Systemische Coaching

Starters Coaching Support pakket

Dank je wel Petra voor je deskundige en liefdevolle hulp met het opzetten van een mooi aanbod e.a. zaken voor mijn systemische coaching.

Jouw rust, het meedenken vanuit jouw jarenlange ervaring en jouw ‘alles heeft een tijd’-insteek hebben bij mij veel drempels en onzekerheden weggenomen.

Door het stellen van de juiste vragen prikte je met zachte hand door waar kon en/of nodig was. Dit heeft mij geholpen anders te kijken naar het ondernemerschap. En dat deed mij als startend ondernemer én als mens groeien.

Jij wist de vragen die ik had vanuit meerdere invalshoeken te belichten zodat ik de juiste keuzes kon maken. Voor mij ben jij een zeer waardevolle ondernemerscoach met veel kennis van zaken én bovendien een zeer liefdevol mens. Het was fijn samenwerken met jou!

Review Starters Coaching | Pleun
Pleun Schaeffer | Speelmakers

Starters Coaching Support pakket

Bij het starten van een eigen onderneming komt heel wat kijken. Van praktische zaken regelen tot nadenken over welke keuzes je wel of juist niet maakt.

Ik wilde dat graag samen met een coach doen. Petra heeft bij al die stappen op een fijne en rustige manier geholpen, door goede vragen te stellen en tips te geven. 

Het Starten Zonder Stress Handboek van Petra heeft daar ook erg bij geholpen. Het is duidelijk geschreven, heeft een overzichtelijk opmaak en handige checklists. 

Door de sessies heb ik steeds in kleine stappen meer structuur gegeven aan mijn plannen voor mijn onderneming. Dat is voor mij heel waardevol geweest!

Review Starters Coaching | Danny
Danny Frenken | De Mindfulnessbus

Starters Coaching Support pakket

Petra heeft mij uitstekend geholpen met de start van mijn bedrijf. O.a. door met hele goede ideeen te komen voor de vorm en branding van mijn onderneming. Ze heeft mij hierin op het juiste pad gebracht.

Bij de eerste kennismaking aan de telefoon had ik al een goed gevoel bij Petra. Ook nu bleek mijn gevoel weer te kloppen. Het was voor mij inderdaad Starten zonder stress.

Uit de informatie die Petra met je deelt en de ideeën waar ze mee komt, kan je opmaken dat je te maken hebt met iemand met verstand van zaken, die weet waar het starten van een eigen bedrijf over gaat.

Ze weet je te motiveren, denkt echt met je mee en weet ook wanneer het even anders mag/moet. Al met al is het mij de investering meer dan waard geweest. Ik ben je zeer dankbaar Petra!

Starters Coaching | review Sylvia
Sylvia vd Laan | Traumatherapeut

Coaching & Website

Voor mij was en is het starten van een eigen onderneming helemaal nieuw.

Wat ik ervaren heb in de begeleiding van Petra is dat zich goed afstemde op mijn wensen. Dat ze meegaat in mijn tempo en mij daardoor heel nauwkeurig begeleidde in het proces. Ze vertraagde mijn tempo, wanneer ik verkrampt was doordat ik mezelf onder teveel druk zette. Op een ander moment stimuleerde ze mij om opnieuw een volgende stap te zetten.

Ik heb haar als zeer laagdrempelig ervaren. Ze is liefdevol en zeer geduldig aanwezig. Daarnaast waardeer ik haar deskundigheid in het starten van een eigen onderneming. Ze weet wat daarbij komt kijken. Het resultaat is voor mij dat ik nu een prachtige website heb en dat de eerste klanten zich al via de site aanmelden.

Review Starters Coaching
Martin Koedoot | Webmaat

Starters Coaching Support pakket

Petra is een fijne coach. Mijn vraagstelling ging vooral over persoonlijke ontwikkeling en niet eens zozeer de praktische kant van het starten van mijn eigen bedrijf. Maar ze is kundig op beide gebieden.

Ze luistert goed én spiegelt heel doeltreffend op alles wat ik uitzend. We zijn telkens écht hard aan het werk en ik heb met haar ‘Starters Support’ coachpakket genoeg helderheid gekregen om met de juiste focus mijn bedrijf verder te laten groeien.

Review Starten Zonder Stress
Roy van Mechelen | Bedrijf: Mijn Architect

Workshop Pitchen vanuit je Hart (live)

Petra heeft deze workshop gegeven voor ONS Ondernemersnetwerk Schuytgraaf. De workshop Pitchen vanuit je Hart was niet alleen zinvol voor de startende ondernemers in ons midden. Ook de wat meer ‘ervaren’ ondernemers hebben deze workshop als zeer waardevol ervaren! Echt een aanrader dus.

Al met al een avond die de diepte in ging. Voor sommigen een heldere spiegel van wie je bent en waar je voor staat! Dank je wel Petra!

Review Starten Zonder Stress | Ariel
Ariel Daniels | Ondernemer

Workshop Pitchen vanuit je Hart (live)

Petra is volgens mij een echt gevoelsmens die je aanmoedigt je open en sensitief op te stellen. Dat is een onmisbare eigenschap voor ieder mens, omdat het je dwingt kritisch te zijn op jezelf en op een positieve manier aan jezelf te werken. Het zorgt voor nieuwe impulsen in zowel je persoonlijke als professionele omgeving. 

Het werkt erg verhelderend als je vanuit het hoofd in een keer overstapt naar het vanuit je hart pitchen. Ik kan het iedereen aanbevelen een keer te doen en je in dit proces mee te laten nemen door een enthousiaste en bevlogen Petra

Review online starters training
Utsav van Hove | Traumatherapeut

Online Starters Training

Mijn motivatie voor deelname aan de Online Starters Training was mijn behoefte aan ondersteuning bij het uitbouwen van mijn eigen praktijk. Ik ben zeker tevreden over de online training. De videolessen hebben mij inzicht in de verschillende aspecten van het ondernemerschap opgeleverd en hoe ik dit kan toepassen op mijn praktijk.

De training heeft mij tot nu toe grotendeels geholpen bij het starten van een eigen bedrijf. Om werkelijk te starten met mijn bedrijf heb ik persoonlijk nog iets meer tijd nodig. Wel vind ik de video’s uit de training erg interessant en blijf ik het prettig vinden om deze af en toe terug te kijken.

Ik waardeer de inhoud en vormgeving van de complete online training met een 9. Ik beveel ‘Stap voor Stap naar Ondernemerschap’ absoluut aan andere startende ondernemers aan, omdat het verschillende onderdelen van ondernemerschap omvat en het praktische tools biedt om mee aan de slag te gaan.

Review Starten Zonder Stress Handboek | Hanny
Hanny den Boer | Met Hanny kindercounseling

Starters Zonder Stress Handboek

Een zeer compleet en praktisch starters handboek, waarmee je als startende ondernemer stap voor stap JOUW pad kunt gaan.

Het is mooi vormgegeven en leest prettig. Het handboek is duidelijk wat betreft inhoud, overzicht en te nemen stappen. Heel handig is ook dat elk hoofdstuk/ onderwerp wordt afgesloten met een checklist.

Het geeft zicht op waar je zelf bent in je proces richting je eigen bedrijf.
Voor mij geeft dat ook rust en grip. Daarmee is het een inspirerend boek waarop ik gemakkelijk teruggrijp om weer even ‘scherp’ te worden op wat ik nog wil doen of waar het precies over gaat. Ruimte tot steeds weer verdieping in het vormgeven van mijn eigen praktijk.

Een aanrader!!

BliCharlie | Zelfstandig Coach

Starten Zonder Stress Handboek

Mooi vormgegeven handboek voor startende ondernemers. Het handboek ‘Starten zonder Stress’ is een compleet en overzichtelijk boek dat veel praktische handvaten biedt voor startende ondernemers.

Petra neemt je stap voor stap mee in het ondernemerschap. Ze brengt je van visie, via praktische aandachtspunten naar de formeel te regelen zaken. Hierbij is er specifiek aandacht voor onzekerheid in het ondernemen. Mooi zijn ook de laatste hoofdstukken die inzoomen op reflecteren, hulp vragen en ontvangen. Aanrader!

Testimonial Video Pitch
Mirjana Scheepens | Zelfstandig Ondernemer

Video Pitch Marketing review

Ik koos voor een Video Pitch, omdat je in korte tijd iets van jezelf kunt laten zien. Mijn potentiële klanten krijgen er sneller een gevoel bij dan bij het lezen van de tekst op mijn site, denk ik.

In een video krijgt iemand een indruk en een gevoel van mij als persoon, dat is belangrijker nog dan de producten die aangeboden worden. Je wil bij iemand waarvan je iets koopt een goed gevoel krijgen. Tenminste dat geldt voor mij. Daarom koos ik voor het opnemen van een Video Pitch, ook al vond ik het heel spannend.

Ik kwam terecht bij Petra, omdat ze mij een veilig gevoel geeft en ze me met eindeloos geduld aanmoedigde om het beste uit mezelf te halen. En ook al ben ik niet zo camera verlegen…. met de videocamera op me gericht, werd ik toch even heel zenuwachtig! Haar aanmoediging had ik echt wel even nodig.

Petra adviseerde, stelde vragen en bemoedigde, waardoor ik uiteindelijk een Video Pitch heb waarop je mij als persoon ontmoet. Kwetsbaar, open en sensitief.  

Review Starters Handboek | Ingrid
Ingrid | Ondernemer

Starten Zonder Stress Handboek

Dit is een super fijn boek met veel informatie. Je wordt stap voor stap geholpen met handige tips. Het is duidelijk omschreven en handig ingebonden.

Je kunt het open laten liggen op de bladzijde waar je mee bezig bent. Bladzijden zijn stevig en goed van kwaliteit. Een echte aanrader wat mij betreft.

Review Starten Zonder Stress
Lindy | Zelfstandig Ondernemer

Leren Netwerken

Een gesprek met Petra Jacobi van Starten zonder stress over het opzetten van je eigen onderneming is erg waardevol. Petra is benaderbaar en open en geeft goede en zeer bruikbare tips.

Review Starten Zonder Stress | Alexandra
Alexandra van Driessen | Aesculaap Events

Starters Coaching

Bedrijf starten? Neem dan contact op met Petra. Goed advies, denkt mee, top begeleiding en duidelijke instructies. Kortom, als ik weer een bedrijf zou willen beginnen, ga ik nog een keer bij Petra op bezoek 👍👍👍.

Review Starten Zonder Stress
Mirjana | Traumahealing en Energetisch werk

Starters Coaching

Ik heb Petra ervaren als een hele fijne coach. Ze is open, enthousiast en transparant en doorziet snel waar verbeterpunten zitten. Ze begeleidt je niet alleen naar een solide start van je bedrijf maar neemt daar ook je persoonlijke ontwikkeling in mee. Dat werkte voor mij heel fijn.

Review Starten Zonder Stress
D vd B | Zelfstandig Onderneemster

Starters Coaching & Handboek review

Petra is een gedreven Starterscoach die enthousiast met je meedenkt. Het werkmateriaal (boek, video’s ) is uitstekend verzorgd. Overal is aan gedacht. Ze is een kei in omgaan met onzekerheid en angst van een startend ondernemer.

Haar coaching is écht aangepast op jouw situatie. Wacht niet langer je droom te realiseren en vraag Petra je te supporten: voor wie écht wil, geen bedrijfje, maar gedegen ondernemerschap wil leren met een veelbelovende start.

Review Starten Zonder Stress
Sylvia Anna | Zelfstandig Onderneemster

Starters Handboek

Goed leesbaar boek. Behulpzaam, het beschrijft stap voor stap wat nodig is om je bedrijf te starten. Tevens geeft het een antwoord op de vraag: hoe met de stress om te gaan, die het starten van een eigen bedrijf geeft.

Door de vorm kun je het makkelijk open laten liggen. Ik gebruik het ook als naslagwerk om iets nog eens na te lezen of op te zoeken.

Review Starten Zonder Stress
Agnes Tuinte | Zelfstandig Coach

Starters Handboek

Een aantrekkelijke vormgeving in een soort van zorgvuldig gedetailleerde bruikbare modules, die je als naslagwerk en in gesprek kunt nalopen en in kunt verdiepen.

Ik hoor Petra ahw alle elementen benoemen op haar zachtaardige en to the point-manier van zijn.

Review Starten Zonder Stress
Mariska | Zelfstandig Coach

Zelfvertrouwen Kaartset

Prachtige set coachkaarten die ik veel in mijn praktijk gebruik om mijn cliënten op creatieve wijze te helpen bij het vergroten van zelfvertrouwen. 

De kaarten zijn erg mooi en kleurrijk vormgegeven. De teksten en vragen zijn uitnodigend en inspirerend. Een mooie aanvulling voor mijn praktijk. 

Review Videomarketing - familie-vd-sluis
Familie vd Sluis | Vakantiehuis verhuur

Video Marketing review

“Wij als zijn als eigenaren van het familiehuis in Duitsland ontzettend tevreden over de professionele promotievideo die Petra voor ons heeft gemaakt. Nadat de verhuringen van ons vakantiehuis wat terugliepen, blijkt een promotievideo een ideaal medium te zijn om ons product opnieuw bij potentiële huurders onder de aandacht te brengen. 

Het filmpje is eenvoudig door te sturen naar vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Het leent zich uitstekend voor het bereiken van ons publiek. We zijn trots op ons vakantieverblijf, alsmede op de prachtige promotievideo.

Dit filmpje zorgde al binnen een week na oplevering voor een nieuwe stroom verhuringen. Een geweldig resultaat! En dat terwijl we de promotie ervan nog moeten starten. Wij kunnen het iedereen aanraden.”  

Review Starten Zonder Stress
Ans van Erve | Praktijk Hidio

Starters Coaching

Ik had gelijk bij onze eerste ontmoeting al een goed gevoel bij Petra.

Woorden die voor mij bij Petra als persoon en professional horen zijn: vertrouwen, warmte, veiligheid

Ook in de vervolgcontacten die we daarna gehad hebben via de mail vind ik haar warme belangstelling en steun heel prettig.

Review Starten Zonder Stress
Anneke Wezeman | Praktijk Puntenslijper

Workshop Pitchen vanuit je Hart (live)

‘Pitchen vanuit je hart’ is een praktische en mooie workshop die je helpt om je eigen pitch nog krachtiger kan maken.

Petra’s begeleiding en benadering vond ik heel prettig en uitnodigend. Het heeft mij op een goede manier aan het denken gezet. Dank je wel, Petra!

Review Starten Zonder Stress
Chris Muller | Zelfstandig Ondernemer

Workshop Pitchen
vanuit je Hart (live)

Petra vertelt in deze workshop enthousiast en duidelijk hoe je jezelf als startende ondernemer het beste kunt presenteren aan potentiële partners en klanten, zodat je niet alleen een goede indruk op hen maakt, maar tegelijkertijd ook dicht bij jezelf blijft. Iedereen zou haar emotie in een elevator pitch eigen moeten maken.

 

Wil jij ook een review achterlaten?

Mail jouw ervaring naar contact@startenzonderstress.nl

Alvast bedankt voor je input.