Zelfstandig ondernemen voorbij drempels van angst

geplaatst in: Coaching | 0

Zelfstandig ondernemen voorbij drempels van angst

Wat is jouw ondernemersdroom?

Droom jij van zelfstandig ondernemen? Wil je het liefst je eigen bedrijf starten, maar durf je die ondernemersdroom nog niet te verwezenlijken? Ik help je graag om jouw drempel naar zelfstandig ondernemerschap te verlagen.
.
Waarom doe ik dat? Omdat ik geloof dat ook jij, voorbij al je angsten en onzekerheden de mogelijkheid verdient om jouw talenten en kwaliteiten als zelfstandig ondernemer in de wereld te zetten.
.

Geloof als zelfstandig professional in wie je bent en wat je kan

Angst zegt iets over wat je voelt, het zegt helemaal niets over waar je goed in bent. Ook ik ken angst en zijn vele vormen en gezichten. Ik weet hoe het je kan belemmeren je droom te leven. Soms bevind je je in een omgeving of situatie waardoor oude angsten opnieuw de kop op steken.
.
Is startup ondernemer worden jouw droom? Leer je kwaliteiten van binnen en van buiten kennen en blijf altijd voor ogen houden wat jij als zelfstandig professional te bieden hebt.
.

Het podium van de zelfstandig ondernemer

Zelfstandig ondernemen is niet zomaar iets. Het vraagt van je om jezelf te laten zien en om je producten en diensten aan jouw publiek zichtbaar te maken. Niet iedere zelfstandig ondernemer voelt zich direct thuis op dit podium. Om niet meteen weer terug te schrikken van de spotlights die voor jou beschikbaar zijn, is het belangrijk om jouw weg naar zichtbaar ondernemerschap in je eigen tempo te ontdekken.
.

Neem je angst serieus, maar laat je er niet door leiden

Natuurlijk is het een spannend proces om als startend zelfstandige een eigen bedrijf in de wereld te zetten. Neem je angst serieus. Het vertelt je wanneer je te hard gaat. Luister naar hoe het met je communiceert. Pas je tempo aan, maar laat je er niet door weerhouden om je droom als zelfstandig ondernemer na te streven.
.

De kracht, waarde en kwaliteit van stap voor stap begeleiding

Vanuit mijn persoonlijke ervaring met zelfstandig ondernemen en mijn kennis als starterscoach weet ik hoe belangrijk het is om jezelf in kleine stapjes buiten je comfortzone te begeven. Dit levert je uiteindelijk de meeste groei op, zonder dat het je onderweg overspoelt.
.
Ik benadruk dagelijks de effectiviteit van stap voor stap begeleiding. Het resultaat voor startend zelfstandig ondernemers, die last hebben van angst of onzekerheid, is zoveel groter wanneer ze zich stap voor stap kunnen ontwikkelen.
.

Het kan je zoveel opleveren, wanneer je voorbij jouw drempels toch durft te kiezen voor het volgen van jouw droom als zelfstandig ondernemer.

Gratis A4 Stappenplan voor de startende ondernemer

Zelfstandig ondernemen is niet hetzelfde als alleen

Zelfstandig ondernemen, betekent niet dat je per definitie alles alleen moet doen. Vaak is het lastig om jezelf zonder ondersteuning voorbij drempels van angst en onzekerheid te ontwikkelen. Wil jij als zelfstandig professional jouw inkomen verdienen? Investeer dan in groei en ontwikkeling, zodat je dit op persoonlijk en professioneel vlak weer terug kunt verdienen.
.

Dit gun ik jou

Ik gun jou die geweldige toekomst waarin al jouw ondernemersdromen uitkomen! Daarom coach ik je heel graag bij jouw start en ontwikkeling als zelfstandig professional.
.
Ervaar de trots en voldoening die het je oplevert wanneer je stap voor stap, meer en meer jouw ondernemersdroom gaat leven.

Zelfstandig ondernemer worden? Groei met behulp van Coaching voorbij angst en onzekerheid en ontwikkel je in jouw tempo tot zelfstandig professional

De stap naar zelfstandig ondernemen

Natuurlijk is het spannend om de stap naar zelfstandig ondernemerschap te zetten. Er staat immers iets belangrijks op het spel.

 • Iets in jou dat gezien en gehoord wil worden, maar dat mogelijk niet gewend is aan zichtbaar zijn.
 • Iets dat bang is om te falen, om het niet perfect te doen.
 • Iets dat bang is voor reacties van anderen en het voelen van een onderliggende angst voor afwijzing.
 • Iets dat het super spannend vindt om nieuw/onbekend terrein te betreden.
  .

Zelfstandig ondernemen zonder angst

Zomaar je angsten opzij zetten... Dat zou voor jou als startend zelfstandig professional natuurlijk het prettigst zijn. Echter, vele zelfstandig ondernemers ervaren angst. Zeker tijdens de start en opbouwfase van hun eigen onderneming. Het is een onzekere periode, niets is vanzelfsprekend. Je begeeft je op nieuw terrein en dat kan best stressvol zijn.
.
Over je angsten heen stappen, klinkt dan wel heel uitdagend en gemakkelijk, maar werkt het ook? Een aansporing in die richting zal voor sommige zelfstandig ondernemers best effectief zijn. Of dit voor jou ook geldt is geheel afhankelijk van de situatie, wie je bent als persoon en welke ervaringen je in je rugzak bij je draagt. Wanneer je angsten heel basaal zijn, werkt het vaak niet. Sterker nog het kan je extra ontmoedigen, wanneer je poging onsuccesvol blijkt.
.

Groeien in een tempo dat bij jou past

Om je voorbij angst te kunnen ontwikkelen is het ontzettend belangrijk om te groeien in een tempo dat bij jou past. Het is mijn droom om zelfstandig ondernemerschap voor iedereen die daar naar verlangt toegankelijk te maken. Dit doe ik door grote drempels voor je te verkleinen en jou als zelfstandig professional bij elke stap te begeleiden. Hiervoor heb ik een hele praktische online training ontwikkelt. Daarin leer ik je stap voor stap hoe je zelfstandig een eigen bedrijf start. De training heet: Stap voor Stap naar Ondernemerschap© 
.

Vergroot je Comfortzone

Wanneer zelfstandig ondernemerschap buiten je comfortzone ligt, maar je hebt wel het verlangen om dit te realiseren, ontvouwt zich hierin de mogelijkheid om te groeien.
.
Hoe zonde zou het zijn, als je omwille van angst of onzekerheid jouw talenten en kwaliteiten als zelfstandig professional weghoudt van het licht waarin ze het meest tot hun recht komen?
.

Maak jouw ondernemersdroom waar

Houd je droom als zelfstandig ondernemer voor ogen. Juist wanneer je angst voelt. Blijf gefocust op je doel. Wil je echt zelfstandig ondernemen? Ben je bereid ervoor te gaan? Zo ja, geef niet op! Ga er voor en vraag hulp waar nodig.
.

Hiermee help ik jou zelfstandig ondernemen

Je hoeft het niet alleen te doen. Wanneer angst en onzekerheid voor jou een beperkende rol spelen bij het zelfstandig ondernemen is het extra belangrijk dat je kies voor een starterscoach die jou stap voor stap begeleidt. Daarom:

 • Begeleid ik je met plezier bij jouw ontwikkeling als startend ondernemer.
 • Help ik je om het vertrouwen in jezelf terug te vinden en vast te houden.
 • Coach ik je bij het opnieuw verbinden met je innerlijke kracht en kwaliteiten.
 • Motiveer ik je om door te zetten op momenten waarop je wilt opgeven.
 • Ben je welkom om hulp te vragen bij de start van jouw bedrijf.
  .