Let's talk business | Blog Starten Zonder Stress

Zelfstandig ondernemen voorbij angst & onzekerheid

Last van angst of onzekerheid als zelfstandig ondernemer?

Droom jij van zelfstandig ondernemen? Wil je het liefst je eigen bedrijf starten, maar durf je die ondernemersdroom nog niet te verwezenlijken? Ik help je graag om jouw drempel naar zelfstandig ondernemerschap te verlagen.

Waarom doe ik dat? Omdat ik geloof dat ook jij, voorbij angsten en onzekerheden de mogelijkheid verdient om jouw talenten en kwaliteiten als zelfstandig ondernemer in de wereld te zetten.

 

Geloof in jezelf

Angst zegt iets over wat je voelt. Het zegt helemaal niets over waar je goed in bent. Ook ik ken angst en zijn vele vormen en gezichten. Ik weet hoe het je kan belemmeren je droom te leven. Soms bevind je je in een omgeving of situatie waardoor oude angsten opnieuw de kop op steken.

Is startup ondernemer worden jouw droom? Laat angst of onzekerheid geen reden zijn om je droom los te laten.

Leer je kwaliteiten van binnen en van buiten kennen en blijf altijd voor ogen houden wat jij als zelfstandig professional te bieden hebt.

 

Het podium van de zelfstandig ondernemer

Zelfstandig ondernemen is niet zomaar iets. Het vraagt van je om jezelf te laten zien en je producten en diensten aan jouw publiek zichtbaar te maken. Niet iedere zelfstandig ondernemer voelt zich direct thuis op dit podium.

Om niet meteen weer terug te schrikken van de spotlights die voor jou beschikbaar zijn, is het belangrijk om jouw weg naar zichtbaar ondernemerschap in je eigen tempo te ontdekken.

 

Neem je angst serieus, maar laat je er niet door leiden

Natuurlijk is het een spannend proces om als startend zelfstandig ondernemer je eigen bedrijf in de wereld te zetten.

Neem je angst serieus. Het vertelt je wanneer je te hard gaat of wanneer je doel nog te ver buiten je comfortzone ligt. Luister naar hoe het met je communiceert.

 • Wat voel je?
 • Wat denk je?
 • Waar heb je behoefte aan?
 • Wie kan je hierbij helpen?


Pas je tempo aan
als het te snel of langzaam voor je gaat en/of vraag hulp daar waar je het nodig hebt. Laat je er in elk geval niet door weerhouden om je droom als zelfstandig ondernemer waar te maken.

 

De waarde van stap voor stap begeleiding

Vanuit mijn persoonlijke ervaring met zelfstandig ondernemen en mijn kennis als starterscoach weet ik hoe belangrijk het is om jezelf in kleine stapjes buiten je comfortzone te begeven. Dit levert je uiteindelijk de meeste groei op, zonder dat het je onderweg overspoelt.

Ik benadruk dagelijks de effectiviteit van stap voor stap begeleiding. Het resultaat voor jou als startend zelfstandig ondernemer, wanneer je last hebt van angst of onzekerheid, is zoveel groter wanneer je je stap voor stap kan ontwikkelen. 

Met zelfvertrouwen je eigen bedrijf starten als zelfstandig ondernemer?
Bekijk het Starten Zonder Stress Handboek,

Zelfstandig ondernemen is niet hetzelfde als alleen

Zelfstandig ondernemen, betekent niet dat je per definitie alles alleen moet doen. Vaak is het lastig om jezelf zonder ondersteuning voorbij drempels van angst en onzekerheid te ontwikkelen.

Wil je als zelfstandig professional jouw inkomen verdienen? Investeer dan in groei en ontwikkeling, zodat je dit op persoonlijk en professioneel vlak weer kan terug verdienen.

 

Dit gun ik jou

Ik gun jou die geweldige toekomst waarin al jouw ondernemersdromen uitkomen! Daarom coach ik je heel graag bij jouw start en ontwikkeling als zelfstandig professional.

Ervaar de trots en voldoening die het je oplevert wanneer je stap voor stap, meer en meer je ondernemersdroom gaat realiseren.

 

De stap naar zelfstandig ondernemen

Natuurlijk is het spannend om de stap naar zelfstandig ondernemerschap te zetten. Er staat immers iets belangrijks op het spel.

 • Iets in jou dat gezien en gehoord wil worden, maar dat mogelijk niet gewend is aan zichtbaar zijn.
 • Iets dat bang is om te falen, om het niet perfect te doen.
 • Iets dat bang is voor reacties van anderen en het voelen van een onderliggende angst voor afwijzing.
 • Iets dat het super spannend vindt om nieuw/onbekend terrein te betreden.

 

Zelfstandig ondernemen zonder angst

Zomaar je angsten opzij zetten… Dat zou voor jou als startende ondernemer natuurlijk het prettigst zijn. Echter, vele zzp’ers ervaren angst. Zeker tijdens de start en opbouwfase van hun eigen onderneming.

Het is een onzekere periode, niets is vanzelfsprekend. Je begeeft je op nieuw terrein en dat kan best stressvol zijn. Over je angsten heen stappen, klinkt dan wel heel uitdagend en gemakkelijk, maar werkt het ook?

 

Diepgewortelde angst

Een aansporing om te ondernemen voorbij je angsten en onzekerheden zal voor sommige zelfstandig ondernemers best effectief zijn.

Of dit voor jou ook geldt is geheel afhankelijk van:

 • De situatie,
 • Wie je bent als persoon
 • Welke ervaringen je in je rugzak bij je draagt.
 • Waar je naartoe wilt groeien
 • Hoever je hiervoor buiten je comfortzone moet stappen.
 • Hoeveel (van de juiste) hulp je hierbij krijgt.

Wanneer je angsten heel basaal zijn, werkt het vaak niet om er zogenaamd overheen te stappen. Sterker nog het kan je extra ontmoedigen, wanneer je pogingen steeds weer onsuccesvol blijken te zijn.

 

Groeien in een tempo dat bij jou past

Om jezelf voorbij angst te kunnen ontwikkelen is het ontzettend belangrijk om te groeien in een tempo dat bij jou past.

Het is mijn droom om zelfstandig ondernemerschap voor iedereen die daar naar verlangt toegankelijk te maken. Dit doe ik door grote drempels voor je te verkleinen en jou als zelfstandig ondernemer bij elke stap te begeleiden.

Hiervoor heb ik een hele praktische tools ontwikkelt, waarmee ik je stap voor stap leer hoe je zelfstandig je eigen bedrijf start. Door in kleine stappen te werken, bouw je het vertrouwen in jezelf en je ondernemerskwaliteiten op. 

Vergroot je Comfortzone

Wanneer zelfstandig ondernemen buiten je comfortzone ligt, maar je hebt wel het verlangen om dit te realiseren, ontvouwt zich hierin de mogelijkheid om te groeien.

Hoe zonde zou het zijn, als je omwille van angst of onzekerheid jouw talenten en kwaliteiten als zelfstandig professional weghoudt van het licht waarin ze het meest tot hun recht komen?

 

Ondernemen voorbij angst en onzekerheid

Houd je droom als zelfstandig ondernemer voor ogen. Juist wanneer je angst voelt. Blijf gefocust op je doel. Wil je echt zelfstandig ondernemen? Ben je bereid ervoor te gaan? Zo ja, geef niet op! Ga er voor en vraag hulp waar nodig.

 

Hulp vragen

Je hoeft het niet alleen te doen. Wanneer angst en onzekerheid voor jou een beperkende rol spelen bij het zelfstandig ondernemen is het extra belangrijk dat je kies voor een business coach die jou stap voor stap begeleidt.

Daarom:

 • Coach ik je met plezier bij jouw ontwikkeling als startend ondernemer.
 • Help ik je om het vertrouwen in jezelf terug te vinden en vast te houden.
 • Coach ik je bij het opnieuw verbinden met je innerlijke kracht en kwaliteiten.
 • Motiveer ik je om door te zetten op momenten waarop je wilt opgeven.
 • Ben je welkom om hulp aan me te vragen bij de start van jouw bedrijf.