Let's talk business | Blog Starten Zonder Stress

Startpunt

Je Startpunt is cruciaal voor een goede start

Welke plannen, dromen en doelen je ook hebt in je leven, je hebt altijd een startpunt nodig vanuit waar je vertrekt, zodat je kan groeien naar de plek waar je wilt zijn.

Als je niet weet vanuit waar je je reis begint, is het een stuk lastiger om je doel te bereiken. Het verkennen van je startpunt is daarom essentieel. Ik nodig je in dit artikel uit om jouw startpunt te onderzoeken.

 

Voor zowel startende als gevestigde ondernemers

Als starterscoach merk ik dat niet alleen startende ondernemers, maar ook zeer ervaren ZZP’ers mijn pad kruisen. Wat zowel de starter als de doorgewinterde ondernemer gemeen hebben, is de verandering die ze in hun bestaan willen creëren met het opzetten of verder professionaliseren van hun eigen bedrijf.

De starter wil iets van zichzelf manifesteren. De gevestigde ondernemer wil meer helderheid in haar aanbod, van koers veranderen met haar bedrijf, haar zichtbaarheid vergroten of haar expertstatus als professional verder ontwikkelen.

 

Elke verandering is een nieuwe start

Of je nu startend of gevestigd ondernemer bent, wanneer je je verder wilt ontwikkelen, begin je keer op keer aan een nieuwe uitdaging op je ondernemerspad. Elke verandering is dan ook een nieuwe start!

 

Vind jij starten ook zo spannend?

Opnieuw je startpunt vaststellen en vanaf dat startpunt een nieuwe weg inslaan is niet altijd alleen maar leuk en uitdagend, maar ook meer dan eens heel erg spannend. Soms zelfs beangstigend.

Wanneer je angst grootser voelt dan je verlangen is de kans heel groot dat je jouw ondernemersdroom hierdoor (onbewust) uitstelt of zelfs helemaal loslaat.

 

Wint angst het van verlangen?

Stel je eens voor dat je jouw ondernemersdroom zou beperken tot het punt waarop je nu bent. Je huidige startpunt.

Je hoeft dan niet verder buiten je comfortzone te treden om je bewegingsruimte te vergroten en je angsten te overwinnen. Je berust in de ontwikkeling die je tot op dit punt hebt doorlopen. Je accepteert het station waarop je nu staat.

Je bent vrij om in het hier en nu je droom op verdere toekomstperspectieven voor je ondernemerschap te laten varen en te blijven waar je nu bent. Maar wellicht knaagt er iets aan jou wat:

 • Graag wil groeien.
 • Verder ontwikkelen,
 • Kijken hoe ver je het kunt schoppen,
 • Waardoor je dit punt in je ontwikkeling kan zien als een startpunt voor de toekomst. 

 

Start je net met je ondernemen?
En heb je behoefte aan een heldere starters structuur?
Ontvang gratis het A4 Stappenplan.

Je Startpunt als Eindpunt

Als je niet verder zou groeien en je startpunt tevens je eindpunt zou zijn. Wat doet dit dan met jouw verlangen om jouw ondernemersdroom te realiseren? Welk gevoel geeft het jou als je op dit punt zou besluiten dat je je niet verder buiten je comfortzone begeeft?

 • Misschien geeft het je rust om te ervaren dat je helemaal op je plek bent waar je nu bent en is er geen sprake van verlangen naar meer, beter, grootser of anders.

 • Misschien knaagt er toch iets dat je van binnenuit prikkelt om je horizon te verbreden en dat waar je nu bent als vertrekpunt te zien op de weg naar persoonlijke en professionele groei.

 

Is je verlangen groter dan je angst?

Hoe spannend je het ook vindt, het is altijd mogelijk om te groeien. Wel kan het lastig zijn om dit in je eentje te doen. Juist wanneer angst een rol speelt in je ontwikkeling is goede begeleiding een belangrijke groeifactor.

 

De meerwaarde van Starters Coaching

Door mijn persoonlijke ervaring en opleidingskennis op het gebied van Starters Coaching en lichaamsgerichte traumatherapie te combineren, ben ik als Starterscoach in staat om jou op unieke wijze te ondersteunen bij jouw ontwikkelproces.

Dit is hoe ik werk:

 • Praktische, persoonlijke en professionele begeleiding in 1.
 • Live of online coachsessies.
 • We vertrekken altijd vanuit jouw startpunt.
 • Met respect voor jouw ontwikkel tempo
 • Ik breng je in contact met je innerlijke kracht
 • Ik help je op respectvolle wijze voorbij je angsten te groeien
 • Ik ondersteun je bij het werkelijk realiseren van jouw ondernemersdroom.


Lees gerust meer over de voordelen van Starters Coaching en ontdek de meerwaarde hiervan voor de start of opbouw van jouw bedrijf.