Startpunt

geplaatst in: Coaching | 0

Een helder Startpunt bespaart je tijd & energie

Waarom een helder Startpunt je tijd en energie bespaart - Starterscoach Centraal Coaching

Je Startpunt is cruciaal voor een goede start

Welke plannen, dromen en doelen je ook hebt in je leven. Je hebt altijd een startpunt nodig vanuit waar je kan groeien naar de plek waar je wilt zijn. Als je niet weet vanuit waar je je reis begint, is het een stuk lastiger om je doel te bereiken. Het verkennen van je startpunt is daarom essentieel. Ik nodig je in dit artikel uit om jouw startpunt te onderzoeken.

Voor zowel startende als gevestigde ondernemers

Als starterscoach merk ik dat niet alleen startende ondernemers, maar ook zeer ervaren ZZP’ers mijn pad kruisen. Wat zowel de starter als de doorwinterde ondernemer gemeen hebben is de verandering die ze in hun bestaan willen creëren met het opzetten of verder professionaliseren van hun eigen bedrijf.
.
De starter wil iets van zichzelf manifesteren. De gevestigde ondernemer wil meer helderheid in haar aanbod, van koers veranderen met haar bedrijf, haar zichtbaarheid vergroten of haar expertstatus als professional verder ontwikkelen.

Elke verandering is een nieuwe start

Of je nu startend of gevestigd ondernemer bent, wanneer je je verder wilt ontwikkelen, begin je keer op keer aan een nieuwe uitdaging op je ondernemerspad. Elke verandering is dan ook een nieuwe start!

Vind jij starten ook zo spannend?

Een nieuwe start maken is niet altijd alleen leuk en uitdagend, maar ook meer dan eens heel erg spannend. Soms zelfs beangstigend. Wanneer je angst grootser voelt dan je verlangen is de kans heel groot dat je jouw ondernemersdroom hierdoor (onbewust) uitstelt of zelfs helemaal loslaat.

Wint Angst het van Verlangen?

Stel je eens voor dat je jouw ondernemersdroom zou beperken tot het punt waarop je nu bent. Je huidige startpunt. Je hoeft dan niet verder buiten je comfortzone te treden om je bewegingsruimte te vergroten en je angsten te overwinnen. Je ben vrij om in het hier en nu je droom te laten varen en te blijven waar je nu bent.

Je Startpunt als Eindpunt

Als je niet verder zou groeien en je startpunt tevens je eindpunt zou zijn. Wat doet dit dan met jouw verlangen om jouw ondernemersdroom te realiseren? Welk gevoel geeft het jou als je op dit punt zou besluiten dat je je niet verder buiten je comfortzone begeeft?
.
 • Misschien geeft het je rust om te ervaren dat je helemaal op je plek bent waar je nu bent en is er geen sprake van verlangen naar meer, beter, grootser of anders.
 • Misschien knaagt er toch iets dat je van binnenuit prikkelt om je horizon te verbreden en dat waar je nu bent als vertrekpunt te zien op de weg naar persoonlijke en professionele groei.

Is jouw Verlangen groter dan je Angst?

Hoe spannend je het ook vindt, het is altijd mogelijk om te groeien. Wel kan het lastig zijn om dit in je eentje te doen. Juist wanneer angst een rol speelt in je ontwikkeling is goede begeleiding een belangrijke groeifactor.
Gratis A4 Stappenplan voor de startende ondernemer

De waarde van Starterscoaching

Door mijn persoonlijke ervaring en opleidingskennis op het gebied van Starters Coaching en lichaamsgerichte traumatherapie te combineren, ben ik als Starterscoach in staat om jou op unieke wijze te ondersteunen bij jouw ontwikkelproces.
Dit is hoe ik werk:
 • Persoonlijke 1 op 1 begeleiding (live of via skype)
 • We vertrekken altijd vanuit jouw startpunt.
 • Met respect voor jouw individuele ontwikkeltempo
 • Ik breng je in contact met je innerlijke kracht
 • Ik help je op respectvolle wijze voorbij je angsten te groeien
 • Ik ondersteun je bij het werkelijk realiseren van jouw ondernemersdroom.

Wat mijn werkwijze onderscheidend maakt

Ik ben een oprechte en gedreven Starterscoach. Wat mij onderscheidt van andere ondernemerscoaches is zowel diepgaande persoonlijke als professionele ervaring rondom angsten, trauma en burnout.
.

Het echt kiezen voor mezelf en mijn ondernemerschap heeft mij uit mijn burnout geholpen, maar het bracht me ook in contact met angsten en uitdagingen die zeker niet allemaal even gemakkelijk waren. Dit groeiproces heeft mij enorm verrijkt als persoon en als professional.
.
Ik breng jou als startende ondernemer verder in je ontwikkeling, doordat ik zakelijke groei benader vanuit het respect voor persoonlijke trauma's, angsten en belemmeringen.

Maak Contact met jouw unieke Waarde 

Vanuit mijn kennis, intuiïie en liefdevolle benadering van jouw pijnpunten ontstaat er bij jou ruimte om oude verkrampingen los te laten, vastgezette energie weer in beweging te brengen en lucht en leven te geven aan je doelen als persoon en als professional.
.
Ik breng je opnieuw in contact met jezelf en je eigen unieke waarde. Ik help je tevens om jouw waarde als professional te vergroten. Iets waardevollers dan dat kan ik je niet geven. Alles wat ik doe is daarop gefundeerd.

Wil jij voorbij je angsten groeien?

 • Heb jij een ondernemersdroom die je wilt realiseren?
 • Kom je angst in jezelf tegen op weg naar jouw doel?
 • Is je verlangen groot genoeg om je angst te willen overwinnen? (Los van of het je al lukt)
 • Heb je belangstelling voor een gratis Startgesprek, als ik je vertel dat ik je kan helpen om vanuit voorbij je angsten te groeien en jouw droom werkelijk te realiseren.

Zo werkt een Startgesprek

Tijdens een startgesprek (via skype of telefoon) kijken we samen uitgebreid naar jouw Startpunt. Ik zal een aantal vragen stellen om een helder beeld te krijgen van de situatie. Als ik denk dat ik je kan helpen om jouw doel te realiseren, zal ik je hiervoor een aanbod doen.

Je bent helemaal vrij om daar wel of geen gebruik van te maken. Het enige wat ik van je vraag is of je voor het Startgesprek 45 minuten wilt reserveren in je agenda, zodat we de ruimte hebben om echt in te zoomen op jouw startpunt.

De waarde van een Startgesprek

Het startgesprek is gratis en vrijblijvend, omdat ik de drempel om hulp te vragen voor jou zo laag mogelijk wil maken. Dat het gratis is, betekent echter niet dat het geen waarde heeft. Je ontvangt sowieso mijn onverdeelde tijd en aandacht.

De waarde van een startgesprek is niet alleen dat je meer helderheid krijgt in jouw startpunt, maar ook in de angsten en belemmeringen die maken dat je jouw doel nog niet hebt gerealiseerd. Als je voorts besluit dat je werkelijk jouw doel wilt realiseren, ben ik als Starterscoach beschikbaar om je hierbij verder te begeleiden. Ik help je bij het maken van de keuze die het beste bij je past. Je hoeft het niet alleen te doen!