Let's talk business | Blog Starten Zonder Stress

Hoe start ik een eigen bedrijf?

Hoe start je een eigen bedrijf of praktijk?

.
“Ben ik nog wel gelukkig met mijn baan?” Heel veel mensen evalueren tijdens de vakantieperiode (al dan niet bewust) of ze nog wel gelukkig zijn met hun huidige arbeidspositie.
.
Vaak gaat dit gepaard met een bijzondere periode, zoals een (zomer)vakantie, de jaarwisseling een ziekteverlof of een ander moment van bezinning waarin er even wat meer afstand is van de normale gang van zaken.

Misschien herken je dit wel:

 • Tijdens je vakantie voel je je opeens veel relaxter, waardoor je merkt dat je huidige werk eigenlijk een belasting voor je is.
 • Of merk je juist dat het naderende einde van je vakantie je stress oplevert omdat je weer terug moet in je bestaande arbeidsritme.
 • Misschien vermaak je je tijdens je vakantie of in de weekeinden hobbymatig met iets waar je veel plezier aan beleefd en denk je er steeds vaker over na om hier je beroep van te maken.
 • Of wellicht heb je een leuke baan, maar zoek je daarnaast naar een andere uitdaging. Iets dat helemaal van jezelf is en waarmee je wat extra inkomen kunt genereren.

 

Jij bent een specialist

Of je nu gestuwd wordt doordat je ontevreden bent over je huidige werk of gestimuleerd doordat er ruimte is ontstaan om over andere arbeidsvormen na te denken. Je bent ergens in gespecialiseerd en je wilt jouw kennis mogelijk binnenkort vanuit je eigen praktijk beschikbaar maken voor klanten. ‘ ‘Maar hoe start ik een eigen bedrijf?’, denk je wellicht.

 

Bezinning

De zomervakantie is net als het nieuwe jaar heel vaak een periode van bezinning. Maar niet alleen voor startende ondernemers of ondernemers in spe. Ook ondernemers die al een tijd een eigen praktijk hebben, bezinnen zich vaak tijdens de zomer over de koers die zij binnen hun bedrijf varen.
.
 • Klopt het nog met waar je verlangen ligt?
 • Groei je nog in de richting van je doel?
 • Of heb je behoefte aan een koerswijziging?

In dit artikel aandacht voor twee vragen:
 1. Hoe start je je eigen bedrijf?
 2. Hoe blaas je jouw bestaande praktijk nieuw leven in?

 

Een eigen bedrijf starten doe je zo…

“Hoe start ik een eigen bedrijf? Zucht… Was er maar zoiets als een heldere handleiding met stap 1, stap 2, stap 3.”

Vaak is er heel veel informatie te vinden over hoe je een eigen praktijk kunt starten, maar verliezen beginnend zzp’ers en pre-starters zich in de wir-war aan informatie.

Voor sommige is het een hoop ingewikkeld gedoe. Ze willen gewoon hun passie uitoefenen zonder honderdduizend dingen uit te zoeken.

Ben jij zo’n startende ondernemer die graag relaxt aan de slag wil volgens een eenvoudig 1, 2, 3 stappenplan?

Dan heb ik goed nieuws voor je. Voor iedereen die wil Starten Zonder Stress heb ik een helder A4 Stappenplan ontwikkeld, waarin ik mijn kennis als Starterscoach graag met je deel.

 
 

Wil jij ook goed van start met een heldere starters structuur
Gratis A4 Stappenplan aanvragen

Gratis A4 Stappenplan voor Startende Ondernemers

Op het A4 Stappenplan (pdf) staat precies wat je nodig hebt om jouw eigen bedrijf te starten.
.

 • Bij elke startfase laat ik je stap voor stap zien, wat er nodig is voor een goede start van jouw bedrijf.
 • Hierdoor hoef je niet eindeloos op internet te speuren.
 • Dit bespaart je heel veel tijd.
 • Je kunt direct zien welke stappen je al hebt doorlopen en wat nog aandacht vraagt.
 • Kortom het A4 Stappenplan is een super handig overzicht, waarmee je vraag: ‘Hoe start ik een eigen bedrijf?’ in een oogopslag wordt beantwoord.
 • Concreet, helder en praktisch.

 

Starten Zonder Stress Handboek

Het A4 Stappenplan voorziet in die eerste behoefte aan structuur bij voor de start van je bedrijf. Het geeft een duidelijk beeld van de wijze waarop ik je begeleid om de stap naar zelfstandig ondernemerschap zo gemakkelijk mogelijk voor je te maken.
.
Daar kan ik je naast het Stappenplan het beste mee van dienst zijn met het Starten Zonder Stress Handboek. Dit Starters Handboek is een uitgebreide en vooral praktische aanvulling op het A4 Stappenplan, waardoor je direct aan de slag kunt met de verkregen Stappenplan structuur.
.
Het geeft je een uitgebreid en praktisch antwoord op de vraag: ‘Hoe start ik een eigen bedrijf?’

 

Zelf aan de slag of kiezen voor Coaching?

Wanneer je naast het A4 Stappenplan ook het Starters Handboek hebt aangevraagd, kan je heel veel stappen richting de realisatie van jouw bedrijf zelf zetten.
.

“HOE START IK
EEN EIGEN BEDRIJF
ALS IK DAT EIGENLIJK
SUPER SPANNEND VIND?” 

.

Omdat het starten van een eigen praktijk of andere onderneming voor veel vrouwen een behoorlijke stap buiten hun comfortzone is, adviseer ik je te investeren in persoonlijke Starters Coaching.
.
Coaching levert je een vorm van persoonlijke en professionele ontwikkeling op waar je als startende ondernemer heel veel voordeel uit kunt halen. Daarmee creëer je voor jezelf de mogelijkheid om jouw investering ook werkelijk terug te verdienen vanuit zelfstandig ondernemerschap.

.

De winst van Starters Coaching:.

 • Met behulp van Starters Coaching ontwikkel je onder andere ondernemersvaardigheden die je nu nog mist en leer je hoe je deze kunt door kunt ontwikkelen of ondervangen, daardoor vergroot je jouw stevigheid als ondernemer en daarmee de mogelijkheden voor jouw bedrijf.
 • Je leert waar je valkuilen als ondernemer liggen, maar vooral ook waar je goed in bent en welke kwaliteiten jou helpen om jouw onderneming tot een succes te maken.
 • Ik help je om je zelfvertrouwen op te bouwen, waardoor je zichtbaarder durft te zijn als professional, zodat jouw onderneming bekendheid genereert.
 • Ik coach je voorbij jouw persoonlijke drempels, zodat je werkelijk je eigen bedrijf gaat realiseren.
 • Jij kan dit! En je zorgt heel goed voor jezelf door af en toe een steuntje in je rug te halen bij een coach. Zo blijf je ook groeien als persoon en ondernemer, waardoor het zelfstandig ondernemerschap leuk en boeiend blijft.
 • Door te investeren in je eigen ontwikkeling, vergroot je ook de mogelijkheden om jouw investering terug te verdienen met inkomsten uit je eigen bedrijf.

 

Wat veel startende ondernemers (nog) niet weten

 1. De investeringskosten voor Starters Coaching kan je meenemen als uitgavenpost voor je bedrijf.
 2. De BTW* voor professionele Starters Coaching is bovendien aftrekbaar op je ondernemersaangifte
 3. Je investering in ondernemers coaching is iets wat je in veelvoud kan terugverdienen. Kijk dus niet alleen naar wat het je kost, maar vooral naar wat het je oplevert. Dat is wat je investering voor jou de moeite waard maakt. Bespreek dit met je coach, zodat je samen gericht naar je doel kan toewerken. 
* Voor advies m.b.t. jouw persoonlijke situatie kan je het beste een boekhouder raadplegen.

 

Ga jij jouw praktijk ECHT realiseren?

Starters coaching helpt je om stappen te zetten waar je anders tegenaan blijft lopen. Die je veel energie kosten en die in heel veel gevallen er zelfs toe leiden dat startende ondernemers de start van hun praktijk eindeloos uitstellen of zelfs nooit realiseren. Dat gaat jou niet gebeuren toch?
.
Ben jij bang dat je niet geschikt bent voor het ondernemerschap?
Sta je er voor open om hulp te vragen en te ontvangen?
Dan kan ik je helpen om voorbij jouw drempels en onzekerheden te bewegen, zodat jouw bedrijf er WEL gaat komen!
En jij een echte ondernemer wordt.
.
Volg je hart! Blijf niet eindeloos hangen in je dromen, maar maak ze waar. Jij kan dit!

 

ZELFSTANDIG ONDERNEMEN
DOE JE WELISWAAR ZELF
MAAR JE HOEFT HET NIET
ALLEEN TE DOEN

 

Ik help je graag voorbij de punten waarop je vastloopt. Neem gerust contact op voor een gratis startgesprek of kijk op de website voor meer informatie over starters coaching.

 

Nieuwe richting geven aan een bestaande praktijk?

Ben jij al gevestigd ondernemer, maar wil je graag veranderingen aanbrengen aan invulling van je praktijk? Het komt geregeld voor dat gevestigde onderneemsters contact met mij leggen, omdat ze met hun huidige praktijk een andere weg willen bewandelen.
.

 • Soms noodgedwongen, doordat de wetgeving veranderd, waardoor hun verdienmodel niet meer functioneert.
 • Soms doordat er iets veranderd is aan het doel of het verlangen van de onderneemster zelf.
 • Soms omdat er wildgroei is ontstaan in het praktijkaanbod en het niet meer duidelijk is welke richting de ondernemer op wil.
 • Of omdat er nieuwe kansen, belemmeringen of mogelijkheden ontstaan.
.
Je kunt je praktijk ontgroeien, zoals je ook een vaste baan of een relatie kunt ontgroeien. Het is heel verfrissend en zinvol om in bovenstaande gevallen opnieuw te kijken naar de huidige situatie en opnieuw je doel te bepalen.

space_40]

Elke verandering is een nieuwe start

Ik zeg eigenlijk altijd: “Elke verandering is een nieuwe start.” Wanneer je oude dingen loslaat en nieuwe elementen wilt integreren in je bedrijf dan is het heel slim om dit vanuit startend oogpunt te benaderen.
.
Ook hierbij komt het A4 Stappenplan je zeker van pas. Mogelijk heb je als gevestigde ondernemer een aantal stappen al geïntegreerd in je praktijk. Dat is alleen maar fijn. Dat scheelt je tijd en energie. Wel kan je gemakkelijk zien welke stappen opnieuw aandacht nodig hebben. Dit geeft je helderheid en houvast voor het uitstippelen van je nieuwe koers.
.
Loop je daarbij vast of vind je het fijn als ik met je mee kijk hoe je jouw praktijk opnieuw kunt invullen? Ook daarvoor is Starters Coaching heel geschikt. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend startgesprek
.
Meer weten over een goede start van jouw bedrijf?
Kijk rustig rond op de website en als je nog vragen hebt, laat het me weten.
 
Veel succes!
Wordt een stralende ondernemer 🙂