Let's talk Business!

– BLOG | Petra Jacobi –

Professioneel ZZP'er worden

 

Haal het maximale uit je vakopleiding

Professioneel ZZP’er worden, helpt je om het maximale uit je vakopleiding te halen. Je hebt namelijk kostbare tijd, geld en energie geïnvesteerd in het leren van een vak of het vergroten van je vakkennis en dat verdient een deugdelijk en vooral professioneel podium. Net als jij. 
.
.

ZZP’er worden iets voor jou?

Je bent opgeleid als coach of therapeut of je bent vaardig in een ander specialisme. Je wil heel graag mensen helpen: cliënten, klanten, of studenten.
.
Maar, ZZP’er worden… Hoe doe je dat? 
Je hebt tijdens je opleiding niet geleerd hoe het is om jezelf als startend ondernemer professioneel in de wereld te zetten. En dat is wel super belangrijk, want zelfstandig ondernemen is echt een vak apart.
.
.

ZZP’er worden is veel meer dan alleen je vak uitoefenen

Zelfstandig ondernemen gaat veel verder dan het aanbieden van je diensten of producten. Het is echt heel belangrijk dat je niet alleen een goede structuur onder je bedrijf legt, zodat je een levensvatbaar bedrijf kan opbouwen, maar dat je ook leert hoe je goed voor jezelf kan zorgen.
.
Dit kan je bijvoorbeeld doen door jezelf als zelfstandig professional kwalitatief stevig in de wereld te zetten.
 
Het is heel logisch dat jij niet direct weet hoe dat moet. Ik weet dat wel en ik wil je er heel graag bij helpen. Geen zorgen, dit kan je echt leren. Ik coach je hier stap voor stap bij.
.
.

Jezelf ontwikkelen tot een ware professional

Door jezelf professioneel te ontwikkelen, haal je meer voldoening en resultaat uit je bedrijf dan wanneer je maar ‘gewoon wat doet’ als zzp‘er.
 
Zzp’er worden kan je al direct vanaf de start professioneel aanpakken door je eigen bedrijf te starten met behulp van een professionele winstgevende starters structuur.
 
Zoals bijvoorbeeld de complete doe-het-zelf-structuur die je vind in de vorm van het Starten Zonder Stress Handboek en/of de uitgebreide Online Starters Training.
 
.

In 25 stappen professioneel aan de slag

Zowel het Starters Handboek als de Online Starters Training helpen je in 25 stappen als een ware professional je eigen praktijk of bedrijf te starten, opbouwen en te professionaliseren.
 
Dit maakt het zzp’er worden direct veel leuker en gemakkelijker. Wanneer je jezelf en je eigen bedrijf serieus neemt, doe je ook veel meer recht aan de studie die je hebt gevolgd. 
 
Doordat ik precies leer hoe je dit doet, kan je ook veel meer potentiële klanten aantrekken en daardoor optimaal gebruik maken van de kennis en kunde die je in je vakopleiding hebt opgedaan. 

Als ondernemerscoach begeleid ik je persoonlijk
bij het de starten, opbouwen en professionalisering van je bedrijf.

Professioneel ZZP’er worden

Superleuk dat je zzp’er wilt worden, natuurlijk. Ik begrijp dat je nog direct weet hoe je dat succesvol kan aanpakken.
.
Je bent daarom helemaal welkom om bij mij een gratis telefonisch startgesprek aan te vragen. Via de link kan je direct een afspraak inplannen, wanneer het jou het beste uitkomt. Ik bel je dan binnenkort op het opgegeven moment,
.
Tijdens het startgesprek kijken we samen naar wat je wensen en kwaliteiten zijn, wat je in de wereld wil zetten en hoe ik je daar professioneel in kan ondersteunen.
.
.

Gezond ondernemen

Dit zodat jij op voor jou gezonde wijze je eigen praktijk kan beginnen of je bedrijf kan opbouwen en de klanten kan helpen die je het allerliefste wil helpen.
.
Door jezelf niet alleen vakmatig, maar ook als ondernemer te ontwikkelen, kan je ook echt iets doen met je vakopleiding en ga je er gelijk professioneel mee aan de slag.
.
Je ontdek d.m.v. coaching niet alleen hoe je je business op professionele wijze in de wereld zet, maar ook hoe je als ondernemer goed voor jezelf kan zorgen. Dit is heel belangrijk waneer je zzp’er wordt, omdat jij de draaiende motor bent binnen jouw bedrijf. 
.
.

Zzp’er worden vergt verantwoordelijkheid

Niet alleen de verantwoordelijkheid om goed voor je klanten of cliënten te zorgen. Dat gaat je ongetwijfeld prima af. Maar vooral ook de verantwoordelijkheid om liefdevol met jezelf om te gaan. Dit zodat je op de korte en in het bijzonder ook op de lange termijn gezond kan blijven ondernemen. 

Die liefde voor jezelf kan je (leren en) integreren in je ondernemerschap. Door met jou in gesprek te zijn, wordt al tijdens enkele coachsessies helder wat jij nodig hebt om gezond te kunnen ondernemen.
.
Je ontdekt hoe je hiervoor, op een voor jou aantrekkelijke manier, het beste de verantwoordelijkheid kan dragen. Dit maakt het ondernemerschap leuk en uitdagend. 
.
.

Professionele ontwikkeling en persoonlijke groei

Goed voor jezelf leren zorgen, is absoluut iets wat we meenemen in jouw coachtraject, wanneer dit voor jou een ontwikkelpunt is.
.
Je bedrijf is een platform waarbinnen je zowel persoonlijk als professioneel kan groeien. Het motiveert je om voorbij je eigen angsten en uitdagingen te bewegen en het daagt je absoluut uit om je eigen plek in het leven in te nemen. 

Hierdoor brengt zzp’er worden je niet alleen professionele maar zeker ook persoonlijke groei en ontwikkeling. Dit verrijk je leven. Zo waardevol. 
.
.

Wat als je niet in jezelf zou investeren?

Als je niet investeert in het ontwikkelen van je ondernemersvaardigheden, dan doe je eigenlijk wat het gros van jouw collega’s ook doet.
.
Namelijk ze beginnen maar gewoon ergens met zzp’er worden. Ze starten met hun praktijk. Bouwen een website en gaan wachten, soms eindeloos, totdat ze klanten krijgen.
.

 • Maar het succes blijft uit. 
 • Zelfvertrouwen ebt weg. 
 • Belemmerende gedachten steken de kop op: “Wie zit er nu op mij te wachten?”
 • En teleurstelling ligt op de loer.
 • Voor je het weet gooi je het ondernemersbijltje erbij neer.
 • Besluit je dat het een illusie was om te denken dat je met succes een goede zzp’er kon worden.
 • Je incasseert je verlies en schrijft, misschien zelfs met een hangend hoofd, je bedrijf uit bij de Kamer van Koophandel.
  .
  .

Liever met succes zzp’er worden?

Het is misschien even schikken, maar dit is een glijdende schaal voor heel veel beginnende zzp’er. Zo’n 60% schrijft binnen vijf jaar zijn of haar eigen bedrijf weer uit.
.
Dat zie jij vast anders voor je. Goed dat je dan op dit moment dit artikel leest. Jij kan hier namelijk actief iets aan doen en wel met succes professioneel zzp’er worden.
.
Klanten komen niet zomaar. Daar moet je echt wat voor doen. Namelijk als zzp’er professionaliseren of op een professionele manier je eigen bedrijf starten en opbouwen.

Daar kan en wil ik je daarbij helpen. 
Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend startgesprek.

_Ondernemerscoach Petra Starten Zonder Stress Online Business Coach Starterscoach

Mijn naam is Petra Jacobi. Ondernemerscoach voor beginnende zzp’ers die zich tijdens de eerste vijf jaar van hun ondernemerschap als professional willen ontwikkelen. 
.
Ik help je stap voor stap bij het voorbereiden, starten en opbouwen van je eigen bedrijf, zodat jij gezond, professioneel en succesvol kan leren ondernemen.
.
Zelfstandig ondernemen
doe je weliswaar zelf,
maar je hoeft het niet
alleen te doen 

Liefs, Petra

Contact Starten Zonder Stress | 06-45 84 83 69
Praktijk voor ZZP ondernemers Coaching & Training in Arnhem en online.