Let's talk business | Blog Starten Zonder Stress

Balans tussen werk en privé

Hoe creëer je als startende ondernemer een gezonde balans tussen werk en privé?

Het liefst wil je naast je vaste baan, je studie, de zorg voor ouders of gezin, deeltijd beginnen met je eigen bedrijf. In de realiteit is het niet altijd even gemakkelijk om je hoofd en handen hiervoor vrij te maken.
.
We zijn drukke wezens binnen een snel draaiende maatschappij, waarin veel van ons wordt gevraagd. Hierdoor vergt het soms een behoorlijke inspanning om de juiste werk-privé balans te vinden.
.
Je doet er goed aan om hier al in een vroeg stadium van je ondernemerschap aandacht aan te schenken. Je wilt immers voorkomen dat je gaandeweg het startproces overbelast raakt, uitvalt en je ondernemersdroom in rook op ziet gaan.
.

 

Schenk aandacht aan balans tussen werk en privé

Het starten van een eigen bedrijf, vraagt de nodige opstarttijd. Naast alle andere elementen die in je leven een belangrijke rol spelen, vergt het nog wat extra inspanning om daarin goed voor jezelf te zorgen.
.
Deze inspanning is wel zeer de moeite waard en werp zijn vruchten af wanneer je jezelf en jouw behoefte hierin serieus neemt.
.
Om je al vanaf de eerste afweging voor het ondernemerschap te kunnen helpen bij het vinden van een gezonde werk-privé balans heb ik (gratis) een Goed van Start mini-training voor je ontwikkelt waar je jouw route naar succes, stap voor stap kan uitstippelen. 

 

Je aandacht verdelen

Je kunt niet alle ballen tegelijk in de lucht houden en overal evenveel van je tijd, aandacht en energie in investeren. Something ’s gotta give. Het gaat altijd ten koste van tijd die je aan iets anders had kunnen besteden. 
.
Het is daarom extra belangrijk om te weten waar je prioriteiten liggen, zodat je ook (eventueel in samenspraak met je omgeving) aandacht kunt geven aan dat wat op dit moment belangrijk voor je is. 
.
Je bepaalt zelf welke deelgebieden jouw aandacht nodig hebben en hoeveel tijd je hierin investeert. Besef je dat je maximaal 100% van je energie te vergeven hebt, zodat je op basis daarvan een realistische verdeling maakt. Denk eraan om ook vooral jezelf op je lijstje te zetten. 

 

Gebieden die mogelijk allemaal aandacht vragen

Denk bij verschillende deelgebieden bijvoorbeeld aan:

 • Kinderen 
 • Het huishouden
 • Je partner
 • Een vaste baan 
 • Studie
 • Vrienden, kennissen, familieleden
 • Hobbies
 • Persoonlijk welzijn
 • Het starten/opbouwen van je eigen bedrijf.

 

Jouw droom realiseren

Mogelijk heb je al een start gemaakt met een eigen bedrijf, maar merk je dat je de privé- versus werkbalans wat uit het oog verliest.
.
Je gaat zo op in je nieuwe idee, je zaak, je bedrijfsplan. Het zichtbaar worden, netwerken, een website maken, etc. met als doel je eigen bedrijf handen en voeten te geven. Je wilt jouw droom realiseren en terecht! Go for it!
.
Check regelmatig bij jezelf of het startproces je evenzoveel of meer energie geeft als dat het je kost. 
.
Mocht die balans in je nadeel verstoord raken, is het goed om jezelf ook te voeden met andere elementen in het leven, waardoor je je energie op peil kunt houden. Dit is belangrijk zodat je op gezonde wijze jouw ondernemersdroom kan realiseren.   

Ga direct Goed van Start met je eigen bedrijf door jouw weg naar succes met behulp van deze korte training helder in kaart te brengen.

Goed van Start gratis aanvragen

In welke situatie zit je?

 • Ik kan onvoldoende tijd en ruimte vrijmaken om op korte termijn mijn eigen bedrijf te realiseren.
 • Het starten van mijn eigen bedrijf vergt zoveel tijd dat ik nog onvoldoende rustmoment vindt voor een goede werk-/privébalans.
 • Het gaat mij helemaal prima af om balans tussen werk en privé te vinden en te behouden.

 

Starten met een Starterscoach

Wanneer je het zelf lastig vindt om een gezonde balans in je werk- en privéleven aan te brengen, is het geen overbodige luxe om bij de start van je eigen bedrijf de hulp van een Starterscoach in te schakelen.
.
Met jouw doel voor ogen kan ik je als business coach helpen om inzicht te krijgen in wat voor jou op dit moment belangrijk is, zodat je je prioriteiten daar op af kunt stemmen.
.

 • Ik leer je hoe je je energielevel weer op pijl brengt of houdt, terwijl je tevens stappen zet in het starten en opbouwen van je eigen bedrijf.
 • Ook coach ik je bij het stellen van heldere prioriteiten, waardoor je de balans tussen werk en privé gemakkelijker in stand houdt.

 

Starters Coaching ondersteunt de balans tussen werk en privé

Herken je jezelf in een gebrek aan tijd, ruimte, aandacht en energie voor jezelf en/of voor je bedrijf? Dan kan coaching een fijne spiegel zijn bij het vinden van de voor jou juiste balans tussen werk en privé.
.
Het balanspunt kan voor iedereen anders zijn. Starters Coaching is altijd persoonlijk en afgestemd op jouw individuele behoefte.
.

Inzicht in (on)balans werk en privé

Meestal voel je wel wanneer je teveel hooi op je vork neemt. Echter is het niet altijd even gemakkelijk om dat gevoel ook voor jezelf te erkennen. 
.
Ik druk je graag op het hart dat het uit balans raken, je overweldigd voelen of door de bomen het bos niet meer zien, niets is om je voor te schamen.
.
Zoals gezegd wordt er binnen onze maatschappij al heel veel druk je gelegd. Voeg daar wat extra elementen aan toe die je aandacht en energie vragen en het opstarten van een eigen bedrijf is al snel een element teveel. 

Het betekent niet dat je niet geschikt bent voor het ondernemerschap. Het betekent hooguit dat het fijn voor je kan zijn om hulp te vragen, zodat ook jij op een gezonde wijze een levensvatbaar bedrijf kan opbouwen. 

 

Je hebt en behoudt altijd zelf de regie

 • Wil jij concrete handvatten hoe je in jouw persoonlijke situatie meer balans kunt aanbrengen tussen werk en prive?
 • Wil je graag hulp en ondersteuning bij het opzetten van je eigen bedrijf in balans tussen werk en prive?
  .

Dan is individuele Starters Coaching online of live in mijn praktijk te Arnhem echt aan te raden, zodat je de support krijgt die is afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Kijk alvast op de webpagina over Starters Coaching voor meer informatie. of neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.