Let's talk business | Blog Starten Zonder Stress

Balans tussen werk en privé

Hoe creëer je als startende ondernemer de juiste balans tussen werk en privé?

Stel je voor je bent een vrouw van 37 en je hebt een gezinnetje met 2 kinderen. Je hebt een vaste baan waarin je niet gelukkig bent en je besluit dat je graag voor jezelf wilt beginnen.

Het liefst wil je deeltijd naast je vaste baan beginnen met je eigen bedrijf starten, omdat je niet direct je financiële zekerheid wilt opgeven. Je wilt immers ook graag met je partner en kinderen op vakantie en een eigen bedrijf vraagt de nodige opstarttijd.

 

Schenk aandacht aan balans tussen werk en privé

Het vergt een behoorlijke inspanning om de juiste werk-privé balans te vinden. Toch doe je er goed aan om hier aandacht aan te schenken. Je wilt immers voorkomen dat je overbelast raakt, uitvalt en je ondernemersdroom in rook op ziet gaan.

 

Starten met een Starterscoach

Wanneer je het zelf lastig vindt om een gezonde balans in je werk- en privéleven aan te brengen, is het geen overbodige luxe om bij de start van je eigen bedrijf de hulp van een Starterscoach in te schakelen.

Met jouw doel voor ogen kan ik jou als business coach helpen om inzicht te krijgen in wat voor jou op dit moment belangrijk is, zodat je jouw prioriteiten daar op af kunt stemmen.

 • Ik leer je hoe je jouw energielevel weer op pijl brengt of houdt, terwijl je tevens stappen zet in het starten en opbouwen van je eigen bedrijf.
 • Ook coach ik je bij het stellen van heldere prioriteiten, waardoor je de balans tussen werk en privé gemakkelijker in stand houdt.

 

Je aandacht verdelen

Je kunt niet alle ballen tegelijk in de lucht houden en overal evenveel van je tijd aandacht en energie in investeren. Something ‘s gotta give. Het gaat altijd ten koste van tijd die je aan iets anders had kunnen besteden. 

Het is daarom extra belangrijk om te weten waar je prioriteiten liggen, zodat je ook (eventueel in samenspraak met je omgeving) aandacht kunt geven aan dat wat op dit moment belangrijk voor je is. 

Je bepaalt zelf welke deelgebieden je aandacht nodig hebben en hoeveel tijd je hierin investeert. Besef je dat je maximaal 100% van je energie te vergeven hebt en dat je op basis daarvan een realistische verdeling maakt.

 

Gebieden die mogelijk allemaal aandacht vragen

Denk bij verschillende deelgebieden bijvoorbeeld aan:

 • Kinderen 
 • Het huishouden
 • Je partner
 • Een vaste baan 
 • Studie
 • Vrienden, kennissen, familieleden
 • Hobbies
 • Persoonlijk welzijn
 • Het starten/opbouwen van je eigen bedrijf.

 

Jouw droom realiseren

Mogelijk heb je al een start gemaakt met een eigen bedrijf, maar merk je dat je de privé- versus werkbalans wat uit het oog verliest.

Je gaat zo op in je nieuwe idee, je zaak, je bedrijfsplan. Het zichtbaar worden, netwerken, een website maken, etc. met als doel je eigen bedrijf handen en voeten te geven. Je wilt jouw droom realiseren en terecht! Go for it!

Check regelmatig bij jezelf of het startproces je evenzoveel of meer energie geeft als dat het je kost. 

Mocht die balans in je nadeel verstoord raken, is het goed om jezelf ook te voeden met andere elementen in het leven, waardoor je je energie op peil kunt houden. Dit is belangrijk zodat je op gezonde wijze jouw ondernemersdroom kan realiseren.   

Het Starten Zonder Stress Handboek helpt je op een realistische en vooral gezonde manier stap voor stap je eigen bedrijf te starten.
Bekijk het Starters Handboek

In welke situatie zit je?

 • Ik kan onvoldoende tijd en ruimte vrijmaken om op korte termijn mijn eigen bedrijf te realiseren.
 • Het starten van mijn eigen bedrijf vergt zoveel tijd dat ik nog onvoldoende rustmoment vindt voor een goede werk-/privébalans.
 • Het gaat mij helemaal prima af om balans tussen werk en privé te vinden en te behouden.

 

Starters Coaching ondersteunt de balans tussen werk en privé

Herken je jezelf in een van de eerste twee bovenstaande punten dan coach ik je graag op weg bij het vinden van de juiste balans tussen werk en privé.

Het balanspunt kan voor iedereen anders zijn. Starters Coaching is altijd persoonlijk en afgestemd op jouw individuele behoefte.

Laten we samen aan de slag gaan met het aanbrengen van balans tussen werk en privé, waardoor het het leuker en gemakkelijker voor je wordt om je eigen bedrijf op te zetten. Hierdoor kan je een gezonde balans behouden tussen aandacht en energie investeren in jezelf, je dierbaren, je werk/studie en je omgeving.

 

De eerste stap naar meer balans tussen werk en privé

 • Wil jij concrete handvatten hoe je in jouw persoonlijke situatie meer balans kunt aanbrengen tussen werk en prive?
 • Wil je graag hulp en ondersteuning bij het opzetten van je eigen bedrijf in balans tussen werk en prive?


Dan is individuele Starters Coaching echt aan te raden, zodat je de support krijgt die is afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Kijk alvast op de webpagina over Starters Coaching voor meer informatie. of neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.