Een goede voorbereiding is het halve werk

geplaatst in: Coaching, Marketing, Training | 0

Goed voorbereid je eigen praktijk starten?

BLOG - Voorbereiding eigen bedrijf starten | Starterscoaching | Petra Jacobi | Starten zonder stress | Arnhem

Een goede voorbereiding 
is het halve werk

Spring jij zomaar in het diepe?
Een eigen bedrijf starten of je als startend ondernemer je zichtbaarheid vergroten zijn twee dingen waar veel van mijn cliënten tegenaan hikken. Ze willen wel, maar oei wat is dat spannend!!! 
.
Hoe fijn is het dan om niet geheel onvoorbereid in het diepe te springen? Je zou bijvoorbeeld eerst even de temperatuur van het water kunnen checken, een passend badpak aan kunnen schaffen of een paar zwemlessen nemen voor je je in de onbekende poel begeeft.
.
Een goede voorbereiding geeft je wat meer zicht op waar je aan begint. Natuurlijk kan je niet alles helemaal vooraf voorzien, maar informatie en inzicht kunnen je wel helpen om de stappen te zetten die je nu wellicht nog te spannend vindt.

Bereid je voor op de landelijke KvK Startersdag
Op 8 plaatsen in het land wordt op zaterdag 5 november door de Kamer van Koophandel de jaarlijkse Startersdag georganiseerd. Tijdens dit grootse evenement kan je als (potentieel) Startende Ondernemer een ton aan informatie halen bij verschillende bedrijven en instellingen.
.
Er zijn diverse stands aanwezig en er worden interessante workshops gehouden waar je als Starter je voordeel mee kunt doen. Op geen enkel ander evenement vind je zoveel informatie voor startende ondernemers bij elkaar. De Starterdag is van 10:00 - 16:00 uur en bezoek is helemaal gratis. 

Jouw Starterscoach is ook aanwezig!
Als Starterscoach ben ik natuurlijk ook aanwezig op de landelijke Startersdag. Vorig jaar stond ik al in het Arnhemse Gelredome waar ik een aantal van jullie live heb ontmoet en ook dit jaar ben ik er weer bij.
.
Ditmaal met een programma wat voor mij ook best een beetje spannend is...
Ik ga live een groepsworkshop verzorgen. Iets wat voor mij als 1 op 1 Startercoach een behoorlijke stap buiten mijn comfortzone ligt.
.
Natuurlijk valt er ook voor mij nog meer dan genoeg te leren binnen het ondernemerschap, dus grijp ik deze mogelijkheid absoluut met beide handen aan.

De voorbereidingen zijn al in volle gang
Sinds ik weet dat ik een workshop mag vullen, ben ik begonnen met de voorbereidingen. Het onderwerp vanuit de KvK is: 'Werken aan je Pitch', maar in de invulling ben ik vrij. Het is aan mij om hier een waardevolle draai aan te geven. 
.
Vind ik het spannend om buiten mijn comfortzone te stappen? Hell yes! Dus ik stel mezelf voortdurend vragen om een helder beeld te creëren van de workshop die ik wil neerzetten.

  • Wat is het doel van de workshop?
  • Wat wil ik overbrengen?
  • Hoe kan ik mijn eigen unieke stempel op het geheel drukken?

De voorbereiding helpt mij nu al om de spanning te verlagen en mijn vertrouwen te vergroten.

Wat levert een goede voorbereiding op
In mijn geval hebben de voorbereidingen van de live Workshop alvast geleid tot een gloednieuwe online workshop. De workshop met de titel: 'Pitchen vanuit je Hart' is nu tevens beschikbaar binnen mijn praktijkaanbod. (Lees meer over de online workshop.) 
.
Een deel van deze online workshop gebruik ik als leidraad voor de KvK Starterdag. Zo heb ik mijn voorbereiding al bijna helemaal rond. 
.
Het doel is om Starters uit te nodigen om zich niet volledig te laten leiden door hoe een Elevator Pitch behoort te zijn, maar om vooral vooral heel dicht bij zichzelf te blijven.
.
Daarmee kan ik tevens mijn unieke stempel drukken op de inhoud en de deelnemers werkelijk laten voelen wat de waarde is van een 'Pitchen vanuit je Hart.'

Dit kan jij ook!
Door mezelf goed voor te bereiden ga ik met meer zelfvertrouwen en een zekere rust mijn uitdaging tegemoet. Ik geloof in mijn eigen kwaliteiten en ik zie hoe ik waarde kan toevoegen aan de kwaliteiten van anderen door deze workshop te verzorgen.
.
Dit kan jij ook met jouw eigen bedrijf! Een goede voorbereiding gaat je helpen om van jouw grote uitdagingen kleine haalbare uitdagingen te maken, die je met meer zelfvertrouwen tegemoet gaat.  

Tips voor een goede Start
Het starten van een eigen bedrijf of het neerzetten van een product of dienst is keer op keer een nieuw begin. Elke nieuwe start verdient een goede voorbereiding. De manier waarop je je voorbereid kan voor iedereen anders zijn. Een aantal Starterstips die ik je mee wil geven:
. 

  1.  Ervaar om te beginnen wat je verlangen is.
  2.  Ontdek waar je naartoe wilt groeien
  3.  Leer wat je kunt doen om je hierop voor te bereiden
  4.  Geef jezelf de ruimte om niet alles vooraf te weten
  5.  Groei voorbij angst en onzekerheid. 
  6.  Vraag hulp waar je vastloopt. 
  7.  Durf te springen wanneer het jouw moment is. Met alle kennis die je op zak hebt en alle ervaring die je mist.

Wil jij goed voorbereid van Start?
Kom op zaterdag 5 november naar de Kamer van Koophandel Startersdag. Ga je toevallig naar het Arnhemse Gelredome dan vind ik het natuurlijk erg leuk om je daar live te ontmoeten. Hetzij voor de workshop, hetzij gewoon aan mijn tafel voor een persoonlijke kennismaking.
.
Ik ben heel benieuwd naar jouw ideeën voor je ondernemerschap! 
.
Heb je vragen aan mij over het starten van je eigen bedrijf? Overweeg je om te starten of ben je al gestart, maar kan je hier en daar nog wel wel wat coaching gebruiken? Benader me gerust.

Hulp nodig bij de start van jouw eigen bedrijf?
Je bent natuurlijk ook van harte welkom om me te bellen, mailen of een afspraak te maken buiten de Starterdag om. Kijk gerust op de website voor het actuele praktijkaanbod en mijn contactgegevens. 

 

Warme groet, 
Petra Jacobi | Starterscoach

Vond je dit artikel waardevol? Leuk als je het wilt delen binnen je netwerk via de share buttons hieronder.